App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera
 

Bestämt oss för vårt första barn!:)

Hej! Jag och min sambo har ni bestämt oss att försöka skaffa vårt första barn!:) Vi har nydligen satt igång och jag har såndant lyckorus i hela kroppen! Vi tänkte hålla det hemligt tills det visar sig att jag faktiskt är gravid. Detta är väldigt svårt då jag gärna vill berätta det för alla jag gårförbi. Vill gärna kunna skriva av mig lite och gärna läsa hur ni hade/har det när ni försökte/försöker med ert första barn. Något man ska tänka på? Hur berättade ni det för era familjer/vänner och på jobbet? Jag är lite rädd att berätta det för mina föräldrar då dom är väldigt "överbeskyddande". Jag fyller 23 i år och min sambo fyller 26. Vi har bott tillsammans i 3 år och varit ihop 4 1/2 år. Vi har det så bra och vi älskar verkligen varandra! Min sambo är fastantälld och får in en helt okej lön. Jag jobbar som timantsälld och kommer antagligen få fastantällning i år. Vi har inga problem med pengarna! Men är rädd att mina föräldrar ändå kommer ta det dåligt. Tacksam för diskussion!:D

2014-03-02
BabyLi
BabyLi

till familjen har jag alltid berättat med en gång.
De vet ju om riskerna och det e skönt å ha stödet om något går fel. Det är ju många graviditeter som gör det.
Jag var 21 när jag blev gravid flesta gången och min föräldrar blev jätteglada. mamma började gråta i telefonen :-)
vi hade båda jobb och lägenhet så vi hade liksom det som behövdes även om vi inte tjänade storkovan.
På jobbet bör du vänta så länge du kan med å berätta helst tills du e fastanställd.
lycka till och stressa inte utan kör ni på i lugn och ro så tar det sig fortast ;-)

2014-03-03
osisen
osisen

Grattis till ert beslut och lycka till :-) med första barnet för 3.5 år sedan berättade vi för de närmsta direkt när jag blev gravid, mina föräldrar, min svägerska och mina syskon. ,Vi väntade med hans föräldrar till v 12. Och de på mitt jobb listade ut det själv i v 10. Denna gången gick det inte lika bra å va tyst :) mina föräldrar och syskon fick veta det direkt typ i v 3 och mina svärföräldrar visste i v 7-8. Det var någon sierska hon känner som berättat att ngn nära var gravid. De på jobbet fick veta också i v 7-8 eftersom jag mådde så illa så märktes det. Plus att det är såå svårt att hålla tyst :) man blir så oerhört lycklig och vill bara skrika rätt ut till alla. Min bästa vän fick också veta direkt båda gångerna. Jag håller tummarna för er 😄👍

2014-03-02
Cissan25
Cissan25
Barn på 2 år och 1 månader

När jag var gravid så sa barnmorskan att jag inte skulle dricka så mycket kaffe, 3 koppar kaffe var okej under en dag.. Sen åt jag gravid tabletter från aco som innehåller vitaminer och mm

2014-03-02
batgirl
batgirl

Roligt med så många svar!

Jag hade sista p-piller mensen förra veckan och vi "tar det lugnt".

Vi njuter av denna tiden och vi är som nyförälskade i sovrummet. Helt galet! Ville knappt lämna min sambo i fredes när jag skulle på tjejmiddag och klagade nästan driekt på ont i magen för kunna lämna middagen för gå hem och krama honom.

Ska absolut kolla zink och folsyra! Tack!

Hur är det med kaffe och vara gravid? Byta ut vanliga kaffet åt koffeinfritt? Kan man dricka många koppar av det per dag?:)

2014-03-02
BabyLi
BabyLi

Va roligt att ni bestämt er för barn! :) Jag och min sambo har också äntligen bestämt oss, detta är första månaden och igår var sista dagen på min p-piller mens så nu hoppas vi allt flyter på bra och att vi inte behöver vänta allt för länge på ett plus! Jag är lite äldre än dig, 29 år jag har fast jobb och min sambo blir klar med sin utbildning nu i vår och har fått jobb så det känns skönt! Känner precis som du att jag vill berätta för alla att vi slutat med p-piller men vi har bestämt att hålla det för oss själva en stund ;)

2014-03-02
AnnaCaroline84
AnnaCaroline84

Vad kul att ni ska försöka bli gravida, underbart! :) Mitt tips är folsyra (tror jag det heter) kosttillskott. Och, ta det lugnt. Försök att inte tänka på att skaffa barn, då kan det låsa sig fullständigt. Slappna av, ha en massa härligt sex så ska du se att plusset kommer! :) Lycka till!

2014-03-02
jessicamalin
jessicamalin

Jag berätta för alla i V5, om jag fick missfall så fick de bli så jag kunde tyvärr inte vänta för jag va så lycklig, idag är hon 5 månader och alla i vår familj tog det jätte bra :) graviditeten och förlossningen var jätte lätt så all lycka hoppas ni blir med barn snart

2014-03-02
batgirl
batgirl

Zink och folsyra i kombination sägs vara bra för spermieproduktionen också, så ge det till din sambo också. Jag kör på bidrottninggelé också. Men som sagt, slappna av och försök att inte tänka på det. Ni är så unga att det inte är nån brådska. Lycka till!

2014-03-02
SysterEmma
SysterEmma

Härligt att ni vill skaffa familj! Du kan börja äta multivitamin som innehåller folsyra, vilket är bra för dig och även framtida bebis. Vi valde att berätta om graviditeten efter v.12, då fick familj och vänner veta. På jobbet väntade jag så länge som möjligt eftersom jag (som du) var timanställd. Jag visste att chansen att få fast skulle försvinna om chefen visste att jag var gravid. Så nät jag fick svart på vitt att jag fått en fast tjänst så berättade jag om graviditeten. Det kändes viktigt för mig att få fast, med timanställning hade jag fått en mindre bra föräldrapenning.

2014-03-02
emcb
emcb
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...