App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera
 

Nässelutslag vid virusinfektion

Hur vanligt är det med nässelutslag vid virusinfektioner? Storasyster har haft en väldig hosta i 4-5 dagar. Och i tre dagar har hon haft nässelutslag. De blossar upp här och där och försvinner lika fort. Inatt sov hon mellan oss, och innan hon somnade låg hon och kliade sig överallt. Tänkte nästan ringt VC imorse, men då var alla utslag borta. Nu har hon fått massa igen, direkt efter att hon sovit. Vi har inte bytt tvättmedel eller liknande men tycker det är konstigt att de blossar upp som mest när hon ligger/legat i sängen... fast inga alls imorse som sagt... Och inga nyheter i kosten heller. Är det fler som har barn som får nässelutslag då de är sjuka?

2014-02-27
ChildofJune
ChildofJune

Tack för svaret!

2014-02-28
ChildofJune
ChildofJune

Förresten, har du gett febernedsättande? Läste också att vissa barn kan få nässelutslag av det.

2014-02-27
ChildofJune
ChildofJune

Har läst på lite och pratat med 1177. Det är inte helt ovanligt nej. Kortisonkräm kan man köpa receptfritt och smörja med för att lindra klådan - dock svårt då utslagen hoppas runt. Önskar man antihistamin till mindre barn, dit våra räknas, thes, måste man ringa VC och få utskrivet.

Vet inte dock, hon hade nässelutslag när hon var nästan 2 år och hade dubbelsidig ögon- och öroninflammation och då skrev läkaren inte ut något mot klådan. Sen hade hon i höstas utan att hon var sjuk, och då fick hon för man misstänkte allergisk reaktion.

Läste i alla fall att man alltid ska kontakta vården om utslagen inte försvunnit efter en vecka. Eller om man märker extrem klåda i ansiktet, hårbotten, händer och fötter och/eller andningspåverkan - vid de två sistnämnda akut.

2014-02-27
ChildofJune
ChildofJune
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...