App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera
 

Dopklänning eller ej?

Det är så att jag bokat tid för min dotter Minixa som ska döpas i april. Nu till min fråga, måste man ha dopklänning eller kan man köpa en vanlig vit klänning med nå fina tajts till? Tänkte lite hur ni andra gjort så man får lite tips :)

2014-02-26
Madlayne
Madlayne
Barn på 3 år och 10 månader

Här hade vi en dopklänning som min yngsta syster haft (vi e 7 syskon) då min dopklänning var hyrd eftersom min mammas blev förstörd å sambons dopklänning som hans syster oxå haft ha tyvärr försvunnit. Men dottern vår va bara ca 5 månader då hon döptes å ändå va det ett gränsfall att klänningen hade gått på. Min yngsta bror döptes vid 10 månader å kom då inte i denna dopklänning vi har nu, så han hade finare byxor å skjorta å väst. Tycker ju att ni ska kunna välja själva, så länge det e lite högtidligare.

2014-02-26
ica_86
ica_86

Har en gammal dopklänning vi med, som mamma tvättade i klorin, så blev den vit igen :-)

Det finns ju en symbolik i dopklänningen, den är lång för att barnet inte växt i sin tro än, och vit för renhet. Tycker nog det är bäst att fråga prästen som döper, vissa är väl mer traditionsbundna än andra.

2014-02-26
ChildofJune
ChildofJune

Dopklänning är ju tradition, nackdelen är att min gamla dopklänning är försvunnen och mammas från 40 talet är inte i bästa skick.. vitt tyg blir lätt gult med åren tyvärr :/ Men ska se om jag hittar nå klänning annars får det bli nå annat. hon är ju nästan 10 månader vid dopet och klänningarna sträcker sig inte så långt när jag kikat runt lite.. Men alltid kul att få ideer.. sy själv ska jag nog skona min dotter ifrån xD vill nog inte veta hur det skulle bli haha xD

2014-02-26
Madlayne
Madlayne

Våra killar har haft dopklänningen som går i arv i vår familj. Jag tycker att dopklänningen är självklar vid ett kyrkligt dop. Har man namngivning kan man välja andra kläder. Babyproffsen vet jag har hyrt ut dopklänningar. Men fråga runt i din familj/släkt kanske finns det en som går i arv.

2014-02-26
emcb
emcb

Vi hade en dopklänning som gått i arv från sambons släkt, men det är helt okej att ha andra kläder på barnet också :)

2014-02-26
sandrapatricia
sandrapatricia

Min mamma sparade dopklänningen som jag o mina systrar hade. Den hade min dotter o även hennes kusin på sina dop :)

2014-02-26
Josefine S
Josefine S
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...