App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera
 

Kubb test

Bu eller bä? Vet inte vad jag känner Har inte gjort det på de anda två men blev tillfrågad denna gång jag är snart 27år fyllda. Och om man då får dåliga siffror jaha vad gör man ned det liksom? Går och grubblar över det hela grav. Nu är det så att jag tänker jaha blir de dawn så blir det inte mer med det. De e det andra som skrämmer mig. En människa som inte kan prata inte röra sig o ska ligga/sitta rullstol hela livet. Får man redan på det också på ett kubb test eller det är bara Down syndrom ? Vet inte om jag hade klarat att födde ett liv som måste tillbringa livet liggandes i en säng typ hela livet :( eller hade man det? Samtidigt tycker jag jaha men alla har rätt att leva och även om man bara kan ligga ner o titta så är man liksom glad ändå . Förstår ni? Har väldigt svårt för att förklara vad jag menar men hoppas nu förstår. Hur har ni gjort men kubb testet? Hur tänker ni?

2014-02-26
tezzlann
tezzlann
Barn på 1 år och 6 månader

Tror inte på Gud.

Men har bestämt att inte göra kubb test :)
Har jag inte gjort det innan behöver jag inte göra det nu :)
De blir va de blir även om de så kommer ut en snigel eller bebis.
:p

2014-03-02
tezzlann
tezzlann
Barn på 1 år och 6 månader

tezzlan om du ändå inte vill gå vidare med tester så tycker jag nog inte du ska göra kub, tror de bara kanske ger onödig oro eller funderingar. Men du gör det som känns bäst, såklart!

2014-02-27
Johanna92sthlm
Johanna92sthlm
Bebis på 13 månader

de e så att om ja får dåliga siffror så kan ja ändå inte gå vidare med de andra testerna eftersom ja är så väldigt känslig för allt som har med undersöknin av mage i livmoder att göra.

o ja hade nog ändå inte kunnat ta bort plupp fast de va någon kromoson fel eller att plupp bara skulle leva ett år...

2014-02-27
tezzlann
tezzlann
Barn på 1 år och 6 månader

kub visar ju sannolikheten för trisomi 21(Downs) och trisomi 13 och 18, vilket gör att barnet ej är livsdugligt, lever max i några år om ens det. jag tycker däremot att man ska ha funderat noga innan, hur ställer man sig till ett dåligt resultat? hur ställer man sig till vidare tester? och viktigast hur ställer man sig till barnet i magen? Jag gjorde inte kub, min dotter är 5 månader,mitt allt, hon har Downs syndrom.

2014-02-26
Johanna92sthlm
Johanna92sthlm
Bebis på 13 månader

Jag gjorde kub bara för att få ett extra UL. Jag la inte stor vikt alls på att tänka på d. Kubtestet visar ju bara sannolikheten, den stämmer inte till 100. Bara fostervattenprov som ger riktigt svar. Man älskar sitt barn oavsett hur de är, alla är unika.

2014-02-26
Josefine S
Josefine S

Och även om det visar Downs så är det bättre att vara förberedd. Ha tagit alla kontakter med sjukvården och habiliteringen osv.

2014-02-26
solskensmamman
solskensmamman

Jag gjorde kub och jag är bara 19, just därför att jag vill vara förberedd ifall att man skulle få ett barn med Downs, självklart skulle barnet vara lika älskat trots en extra kromosom, men som sagt så kan det vara bra att vara förberedd på en sån sak, då det blir helt annorlunda imot att föda ett friskt barn. Jag fick 1/20000, alltså det lägsta man kan få, vilket betyder att jag inte behöver förbereda mig och oroa mig för just kromosomavikelser iaf.. (Min sambo är ju dock snart 30)

2014-02-26
94omamma
94omamma

Om siffrorna visar på ökad risk så erbjuds man väl vidare tester!? Jag/vi gjorde kub:en, men vi båda är över 30... Och vi ville veta om det fanns ökad risk så att vi skulle kunna förbereda oss på det.

2014-02-26
cajzzza
cajzzza

Trodde man skulle vara 30 30+ för kubb så blev väldigt överrumplad när hon frågade och har gått o funderar över de sen dess

2014-02-26
tezzlann
tezzlann
Barn på 1 år och 6 månader

Precis kommer älska ungen hur hon/han är eller ser ut :)
De e ju min i ja som gjort hella henne/honom.

2014-02-26
tezzlann
tezzlann
Barn på 1 år och 6 månader

Jag skulle aldrig göra kubtestet , förstår vad du menar. Jag bads inte göra testet eftersom Jag är/var så ung (19år).. Får du dåliga siffror kommer du bara grubbla och grubbla, bättre att inte göra det och ta det som det kommer. Får man ett barn med down tror jag man hade blivit chockad men det barnet hade varit lika älskat ändå.. Så därför säger jag nej till kubtest, som du säger, alla ska ha en chans att leva, oavsett hur man kommer leva det

2014-02-26
batgirl
batgirl
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...