App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera
 

Inför en resa...HJÄLP

Hej. Vi har tvillingsflickor som är 8 månader gamla. Vi har just bokat en 2 veckors resa med fritidsresor till Hurgada Egypten. Vi tänker resa i mitten på april månad, då är flickorna snart 10 månader. Nu har jag 1000 frågor. Den första och viktigaste är hur vi gör med maten?? Hemma lagar jag mat till dom och ibland köper vi burkmat. Ringde fritidresor och på hotellen säljs ingen burkmat, dom får äta samma mat som vi. Men den är ju kryddad och gud vet hur den är lagad. Vi behöver ta med 56 burkar mat om det ska räcka för resan. Finns det barnmat att köpa där? Är den lika säker som burkmaten vi köper i Sverige? Ös gärna på med massa tips ni som rest med barn i samma ålder. När det gäller maten och allt annat. Tack!

2014-02-24
Susan C
Susan C

några fler som har andra tips och råd inför vår resa?

2014-03-02
Susan C
Susan C

Hej!

 

Kul att ni ska till Egypten och Hurghada, det är jätte fint! Har aldrig rest med barn dit, men det finns ett ganska stort shoppingcenter nära Hurghada, tror det heter Senzo Mall. Om man tar en taxi dit tar det ca 10-15minuter. Där är jag nästan säker på att ni kan köpa barnmatsburkar ifall era egna tar slut/ni vill köpa där. 

http://www.senzomall.com/

Ha en fin resa!

Jennie

2014-02-28
jenniew87
jenniew87

Vi har varit i Egypten flera ggr innan och aldrig blivit sjuka. Vi ska till ett hotell via fritidsresor så det är ett hotell där majoriteten av besökarna är från Europa. ..så dom är kanske noga med vad dom lagat för mat. hade det inte varit för att det blir en hel massa burkar och massa vikt hade jag bara packat ner maten. Men är det så att det inte är någon fara så är det ju onödigt. kanske packa ner en del bara inte för exakt alla dagar. välling och gröt och klämmisar kommer vi att ha med. aaahhhh allt man oroar sig för :-(

2014-02-28
Susan C
Susan C

Tack för alla tips! Det är blandat vad alla tycker och det gör mig bara mer förvirrad :-S På BVC idag sa hon att det gick utmärkt med att ge dom mat från buffén, det gäller bara att ha sunt förnuft det som inte ser helt tillagat eller fräscht ut.

2014-02-28
Susan C
Susan C

Vi har varit i Egypten 2gånger och hade med oss barnmat, 2burkar/dag. Med det flyget vi reste med kunde man betala för att få packa extra vikt. Man kan även packa blöjor under vagnen så slipper det ta plats i väskorna. Maten på hotellen är tiristanpassad, brukar finnas klassiker som pasta, pommes, ris, pannkakor, yoghurt, hamburgare. Vissa dagar fick sonen ris med kokta grönsaker och sås ifrån en köttgryta. Men hans mage blev orolig och vi valde att bara ge burkmat. Tänk på att bara använda flaskvatten till vällingen. Brukar finnas vattenkokare på rummen. Ta med extra välling om de dricker det, bra att ge om de inte äter så bra på dagarna, då får de i sig vätska och näring. Glöm inte vätskeersättning om de blir magsjuka. Jag hade nog inte valt att åka till Egypten just nu då dom beskjutit turister relativt nyligen... Men om ni åker hoppas jag att ni får en härlig resa!

2014-02-26
emcb
emcb

Jag hade inte vågat ge mitt barn maten i Egypten. Det är stor risk att bli magsjuk där. Vet flera stycken som blivit det. Jag hade nog tagit med barnmat. Vi var i Thailand i 2 v med vår dotter när vår hon var 15 månader. Då hade vi med oss massor med burkmat, välling, gröt och dricka. Det var tur för där vi var fanns nästan inget sånt. Min erfarenhet är att utbudet av barnmat är väldigt dåligt utomlands. I Spanien hittade vi nästan ingenting, och det som fanns var väldigt mosat och dottern gillade det inte. Förstår att det blir mycket att packa för 2 st. Men bättre de än att de blir sjuka. Vi packade vårt i incheckningsbagaget. I handbagaget får man bara ha med dem mat man ska ge dom på flyget. Och drickan dom tillåter på planet måste vara av barnmärke dvs Semper eller nestle. Annars slänger dom det.

2014-02-26
Cissan25
Cissan25
Barn på 1 år och 8 månader

Var i Hurgada för 2 år sen och aldrig mer! Just pga maten, blev ingen kul resa då både jag och kompisen åkte på magsjukan där😣!

2014-02-25
Miry88
Miry88

man får ta med den barnmat som behövs under flygresan, burkar, välling mm. Bara man säger itll och visar upp i incheckningen.

Sen packar man resten i resväskan

2014-02-24
solskensmamman
solskensmamman

Svägerskan vet ja åkte till usa me sina 2 barn och hade med sig burkmat i handbagage.. Nackdelen e att tyvärr måste man öppna upp en hel del burkmat för o provsmaka framför personalen på flygplatsen.. Så 56 kanske du inte ska räkna exakt utan ta gärna med fler de dick öppna typ ca hälften av allt de hade med sig!!

2014-02-24
julimom89
julimom89

Håller med solskensmamma. Egypten är inte känd för sin fräscha mat. Jag hade oxå tagit med mig barnmat härifrån. Du får väl Linda kläder kring burkarna o lägga de i bagaget...

2014-02-24
Josefine S
Josefine S

jag hade glatt packat ner 56 burkar barnmat i handbagaget. Hellre det än riskera att så små får magsjuka. Har inte själv rest långt med så små, vi har väntat till 2-3 års ålder. Kolla med BVC om vaccinationer, vissa kan man göra i förväg för att få ett bättre skydd.

 

Kolla även över ert eget vaccinationsskydd tex twinrix och kolera vaccinet (tar även andra sorters magsjuka och turistdiarréer) bör man ta en funderare över.

2014-02-24
solskensmamman
solskensmamman
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...