App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera
 

Kopparspiral och mens

Hej! Jag har en kopparspiral och min mens är sen, den skulle kommit i torsdags, har exakt 28 dagarscykel och har alltid haft. Någon som vet om mensen kan krångla lite i början av i sättning? Satte i den förra månaden dagen innan mens. Är inte gravid för det kollade hon innan insättningen.

2014-02-23
Kallunkan
Kallunkan

Pratade med Mvc, de sa att ägglossning och mens inte ska påverkas alls av insättning av kopparspiral eftersom den är hormonfri, hon sa bara att jag skulle ta ett gravtest, ska göra det imorgon och hoppas på att det är negativt. Vore ungefär det värsta som kan hända just nu om det var positivt :(

2014-02-26
Kallunkan
Kallunkan

Usch det låter inte alls något roligt! :( hade också extrem värk en vecka ungefär efter insättning, som värkar!! Sen ägglossningen gör sjukt ont också i dagar. Blödningen håller på längre och rikligare.. Men ändå skönt att slippa piller och må psykiskt dåligt, typ som att välja mellan pest eller kolera :)

2014-02-23
Kallunkan
Kallunkan

Haft kopparspiral och det krångla lite med mensen i början. Dock fick jag sedan extrem mensvärk och otroligt rikliga blödningar av den. Blödde flera gånger igenom byxor på olämpliga ställen. Kunde inte känna mig bekväm alls. Fick ha stora nattbindor dygnet runt och stor tampong. Fick även flera cystor pga att det är hormonfritt. Så för min del, aldrig mer :( Men förstått att det är olika för alla!

2014-02-23
Lillann82
Lillann82

Okej tack för era svar! Var nästan lite orolig där att jag kunde ha blivit gravid trots spiralen. Men skönt att veta att det kan krångla lite. Bm sa liksom bara att allt skulle vara som vanligt när jag var utan spiral som med. Man får lite dålig info tycker jag!

2014-02-23
Kallunkan
Kallunkan

Tror tom det kan ta upp till 6 månader för kroppen att ställa in sig. Så är det iaf med hormonspiralen.
Mensen kan och bör säkert väldigt oregelbunden o början sen brukar kroppen vänja sig och det blir bättre men vissa får ju konstanta blödningar av kopparspiral andra får dom vanligt via mindre osv. Högst induviduellt.

2014-02-23
osisen
osisen
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...