App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera
 

Dagis fråga hjälp?

Det är så att jag ska flytta, men jag har en fråga om dagis.  När man ska söka dagis, måste man vara skriven i den komunen man ska söka i eller måste jag vänta med att söka tills vi är skriven i Sundsvall?  Tacksam för svar! :)

2014-02-22
FriidaN
FriidaN

Ofta har kommunerna att man ska ställa barnet på kö ett antal månader innan man vill ha platsen. Här är det sex månader innan för att garantera plats där man sökt :)

2014-02-23
Tfarcher
Tfarcher

Det finns någon ny regel som säger att man får placera o söka plats på skola och barnomsorg vart man vill. Denna regel kom av att många föräldrar pendlar och därmed kunde det vara smidigare att söka I ett annat län eller kommun

2014-02-23
Tfarcher
Tfarcher

Borde ju gå å göra innan flytten, så ni inte står där när ni väl flyttat å ingen plats har. Här i Jämtland få man ju söka förskola i annan kommun än man bor i, men man bör ha giltiga skäl till varför å dessa ska uppges vid ansökan, kan tro att det kan va nåt sånt du få göra, söka å uppge i ansökan att du tänker flytta dit å från vilket datum du å barnet bor i kommunen. Men ring till kommunen å fråga, där lär du ju få besked om hur du ska göra.

2014-02-23
ica_86
ica_86

Tack för alla svar! :)

2014-02-23
FriidaN
FriidaN

Har för mig att du kan ansöka tidigast 4 månader innan flytt OM du har en adress klar dit du ska flytta! så var det iaf där vi bor nu.

2014-02-22
SandyMarie
SandyMarie

Hur gör man annars om man flyttat och börjar jobba direkt?

2014-02-22
solskensmamman
solskensmamman

Vet en släkting som sökte långt före flytt. Samma dag de hittat boende och fått datum för inflyttning - fick de även besked om dagisplats. Så sök så fort som möjligt!

2014-02-22
solskensmamman
solskensmamman

Jag tror man måste vara skriven i den kommun man söker. Men vet ej. Ring kommunen eller förskolekontoret i den staden ni vill söka. De vet bäst!

2014-02-22
_CM_
_CM_
Barn på 3 år och 1 månader
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...