App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera
 

hjälp mot hård mage

Jag har en dotter på en månad som är hård i magen och jag vet inte vad jag ska göra för att hjälpa henne. Hon ville aldrig amma så nu dricker hon bara modersmjölksersättning (Nan1). Nu undrar jag om det finns någon som kan ge några bra tips på vad man kan ge eller göra för det är verkligen jobbigt att se henne behöva kämpa och ha ont varje gång hon ska bajsa...

2014-02-17
Aahj93
Aahj93
Barn på 3 år och 2 månader

Messmör gjorde underverk här. Men överdosera inte dock eftersom det innehåller salt. Du kan även ha ner en klick katrinplommon puré som finns färdig för barn i burk. Mer naturligt för magen än messmör. :)

2014-05-20
loveisjustyou
loveisjustyou

Mitt första barn vägrade amma, hade otroligt mycket mjölk så jag kunde pumpa i 4månader. Lite bökigt men laxerande:)

då han fick ersättning fick han NAN. Spydde mycket, Men lös i magen. Semper hård i magen inga spyor.. Då löste mese problemet snabbt:)

det är en ersättningsdjungel därute, hoppas ni alla hittar nåt som funkar för era små!

2014-05-20
ballongvisp
ballongvisp
Bebis på 14 månader

Blanda in 1 tsk rapsolja eller 1tsk messmör i ersättningen. Börja med en gång om dagen,funkar det inte kan du öka på till flera mål,fortsätt tills det funkar. Eller om du har möjlighet att pumpa bröstmjölk kan du ge varannan måltid. BM sätter fart på magen:)

2014-05-20
ballongvisp
ballongvisp
Bebis på 14 månader

Min dotter på snart 2 månader hade samma problem, till en början så använde vi babysemp1 och hon fick som kolikskrik varje gång hon skulle prutta eller bajsa, vi bytte till Nan pro1 och det har hjälpt mycket. Sen har vi även magdroppar till henne. Jag skulle råda dig att bara byta märke och se om det funkar. Om ditt barn inte bajsat på några dagar och du tror det beror på trög mage så kan du ta tempen i rumpan några ggr på en dag, det brukar irritera ändöppningen och så kommer allt :) har fått göra det på min tjej några ggr.

2014-02-19
Nazly
Nazly

Min lilla äter också nan PRO 1 och vi fick tips av BVC att använda messmör i ersättningen, typ en halv tesked. Annars funkar Magmassage, cykla med benen eller att ta paus och rapa oftare.

2014-02-18
Kallunkan
Kallunkan

Kallpressad rapsolja (mest naturlig) fick vi som råd av Bvc. Dottern är ca 5 månader och får 1/2 tsk 2ggr om dagen innan ersättning. I flaskan lägger det sig bara på ytan och blir kvar, tycker jag i alla fall. Det har hjälpt hennes mage.

2014-02-17
Mintpuss
Mintpuss

vi bytte till Hipp 1 efter tips härifrån.

Funkade kanon.

 

Häll i lite rapsolja i varje flaska, ca 1 kryddmått.

2014-02-17
solskensmamman
solskensmamman

Givetvis inte bara i ett ben utan i båda, ett ben i varje hand. Sen ska det inte stå barndom utan barn som

2014-02-17
Cornelia1982
Cornelia1982

Har du provat Sempers? Vissa barn kan bli hårda i magen av Nan. Sen kan du även prova att hålla ditt barn i en benen och med barnets rygg mot din mage/bröst (som om du håller ett äldre barndom ska kissa). Det kan låta konstigt men det brukar ge resultat. Det kan ta upp mot några minuter innan du får resultat. Det är ett enkelt och skonsamt sätt. Eller prova pysventil som går att köpa på Apoteket. Även magmassage för att stimulera peristaltiken i tarmarna.

2014-02-17
Cornelia1982
Cornelia1982
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...