App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera
 

6mån å gasig i magen

Min 6mån lillplutt har sovit väldigt dåligt i över 5 veckor. . Först så trodde vi att det var för att tänderna var på G. Han vakna då flera gånger på natten gnäller besvärat medan han biter på sin nalle. Nu tycker jag att han vaknar ännu oftare men nu verkar det som om det är gaser i magen som spökar.. i flera nätter vid 05 blir han jätte ledsen magen är spänd å bena dras upp. För 4 veckor sedan börja vi med Mild havregröt morgon och nattvälling på kväll. Varför får han såna besvärliga gaser? Är det pga maten eller tänderna? Nån som känner igen sig? Tacksam för svar!

2014-02-15
arwid
arwid

Har också tänkt tanken med flaskan och framförallt nappen. Men vi försöker alltid att rapa honom efter måltid och nappen används inte så mycket längre. Har dock haft fundering på att problemen kom typ samtidigt med att hans tänder börja växa ( men de har fortfarande inte titta upp) och han börja dregla. . han kanske svalde luft å dregel i ett par veckor. . och att detta gjorde magen och magmun lite extra känslig.. Och då börja vi med gröt å nattvälling. . Jag skulle egentligen vilja testa å ge han samarin som resten av familjen går på.. men har inte kollat upp om detta finns till så små..

2014-02-16
arwid
arwid

Tack för bra och intressanta svar! Det blir jobbigt för hela familjen när man inte får sova och givetvis synd om lill-killen som får så ont.

2014-02-16
arwid
arwid

Kanske mjölkproteinallergi? Min har son har haft väldiga problem med magen och när vi uteslöt mjölk sov han jättebra, då va han 1 år. Vi va hos läkaren innan men han sa att det absolut inte kunde vara mjölkallergi då han bara hade magbesvär. Fick tillslut träffa dietist som rådde oss att köra mjölkfritt i en månad och nu är det bra som sagt.

2014-02-15
Mallert
Mallert

min klarade inte heller vällingen förut - vi blandade 10 % välling och 90 % ersättning i början och då funkade det. nu vid 10 mån så har vi (stegvis ökning) kommit upp i 100 % välling och det fungerar.

men det har varit många vändor med ökning - gaser - minska igen och vänta 2 veckor...

2014-02-15
solskensmamman
solskensmamman
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...