App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera
 

Vad är det som händer??

Alltså jag fattar ingenting, i torsdagskväll vid 21 tiden började mina värkar, gjorde så himla ont men jag va kvar hemma till 04 innan jag inte orkade mer och åkte in på förlossningen, där konstaterade barnmorskan att jag va öppen 2 cm,,både jag och min man blev glada att det äntligen är igång, i alla fall så kommer vi hem med hopp om att jag ska öppnas mer rätt snart så vi äntligen kan få träffa Lillen men vad händer istället, jo värkarna avtar totalt, nu är det lördag och inget har hänt sen dess,,på riktigt blir så arg och frustrerad, känns som kroppen lurar mig, hur länge ska jag gå runt o va öppen bara 2 cm?? Trodde att när det väl starta så va det dags. Min man äger egen restaurang så han jobbar även helger så stackaren tog ledigt från fredagsmorgon och 10 dagar framåt helt i onödan, usch har så dåligt samvete,,är det någon annan här som vart i samma sits?? Att värkarna börja sen helt plötsligt slutat?? I så fall när kom de igång igen?? Har ni tips till hur jag kan få igång värkarna igen så får ni gärna dela me er :) trevlig lördag på er alla

2014-02-15
NadineW
NadineW

Nä jag har inte så långt kvar, bara tråkigt när man tror att det är dags och blir upprymd av alla känslor den försvinner värkarna och så är man på ruta ett igen och de fina känslornas ändras till frustation istället 😠

2014-02-15
NadineW
NadineW

Färdknäppen kräver typ 20 utlösningar inom loppet av en timme eller nåt för att ha effekt. Det man är ute efter är prostsglandinet (som man använder vid induktioner) i sperman och det är så lite att det krävs ett omänskligt antal utlösningar på väldigt kort tid.

2014-02-15
SysterEmma
SysterEmma

Fast eftersom du är i v41 redan så är det ju intw många dagar kvar Hur som :-):-):-):-)

2014-02-15
osisen
osisen

Ja det är ok med sex när man öppnat sig ! Du kan ju vara öppen ganska länge i flera veckor faktiskt . däremot så tror jag inte det finns så mycket du kan göra för att starta det.
Det bästa för dej och bebisen är att du vilar så mycket du kan för det är en rejäl Pers man går igenom. Jag har haft lätta och smärtfria förlossningar mer eller mindre. Var på sjukhuset 36 min enda gången och en timma andra men trots detta och trots att jag kände mej pigg och på g så det man på bilderna att det ser ut som jag gått igenom 7 svåra år :O
även om jag själv inte upplevde att det var speciellt jobbigt så tyckte uppenbarligen min kropp att det var det. Så mitt allra bästa råd är att vila vila vila! !!!!!!!
spring inte i trappor eller andra konstigheter för att få igång det utan låt din kropp få jobba själv :-)
lycka till och hoppas att bebis snart är här

2014-02-15
osisen
osisen

Varken vattnet eller slemproppen har gått men jag har ingen anning om det är ok att ha sex när man är öppen

2014-02-15
NadineW
NadineW

Men är det ok att ha sex när man är öppen??

2014-02-15
NadineW
NadineW

Jag är i vecka 41 så det borde komma igång när som,,,aja men då vet jag att det här inte är några konstigheter i alla fall,,blev orolig att de va nå fel på mig för jag hade inte hört innan om att värkarna avtar bara sådär,,men men det e väl bara att vänta in tiden då :)

2014-02-15
NadineW
NadineW

Kan vara. Och det är ju inte riktiga värkar oavbrutet i veckor.

2014-02-15
SysterEmma
SysterEmma

I veckor?? Åh nej det orkar man ju inte,,fan va besviken jag blir nu, trodde verkligen att jag va på G nu 😞

2014-02-15
NadineW
NadineW

Bästa sättet är egentligen att vila så man orkar med förlossningen. Att ränna runt och springa i trappor, tvätta fönster och dammsuga gör bara att man tar slut på all energi när förlossningen väl är igång.

2014-02-15
SysterEmma
SysterEmma

Förlossningen är inte igång förrän man är öppen 3 cm. Först då kan man räkna med att öppnas i en någorlunda jämn takt. Omföderskor kan vara öppna 2 cm i veckor. Så den aktiva fasen (som man kallar det på förlossningen) börjar först vid 3 cm. Allt innan det är latensfas och kan pågå ett tag.

2014-02-15
SysterEmma
SysterEmma
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...