App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera
 

Ammar och går inte ner i vikt

Någon annan sin inte heller går ner när de ammar? Jag står helt stil och när jag tror jag gått ner går jag upp det nästa dag. Jag hade inte brytt mig så mycket om det inte var för att jag har 25 kg att gå ner så att jag inte längre är överviktig. Sen skulle jag må bättre i mig själv om jag slapp noja över vikten. Finns ju massa risker med att vara överviktig. Kan tillägga att jag äter varierat och promenerar varje dag. Någon som har tips på vad jag kan göra?

2014-02-15
Rusty2000
Rusty2000
Barn på 1 år och 9 månader

Skönt att höra att jag inte är undantaget. Alla sa att det bara kommer rinna av en och kompisen som födde efter mig kommenterade att det var så skönt att man kunde äta vad man ville och ändå gå ner. Nu kan ju inte jag skylla allt på graviditeten då jag var stor redan innan. Är rädd att jag aldrig kommer gå ner till mitt normala jag. Saken är ju att jag gärna vill ha syskon till min son och inte allt för långt emellan. Och då är jag orolig att jag inte kommer gå ner och sen kommer en till graviditet och så lägger jag på mig ännu mer. Men jag kanske inte ska noja för det nu och låta det ta den tid det tar istället.

2014-02-15
Rusty2000
Rusty2000

Haha äntligen ett inlägg om att man inte har gått ner i vikt av amning! Här har du en till som inte gick ner ett gram under amningen. Jag tror jag tom gick upp i vikt. Jag helammade min lilla Plutt i 6 mån o sen del amma till ca 8 mån. Det är nu en månad sen jag slutade amma o jag har fortfarande inte gått ner ngt :( men som min man säger, det tog dig lång tid att gå upp, så du måste ge kroppen tid att sakta gå ner i vikt. Har 18 kg att gå ner. Det är ingen idé att jämföra sig med andra, alla våra kroppar är olika. Sen har vi faktiskt fött världens sötaste barn till denna värld så blir man tjockis av det så är det ändå värt det :)

2014-02-15
Josefine S
Josefine S

sen måstr man tänka att det tog nio månader att gå upp dessa extra kilo. det e svårare att gå ner så man får ju ge kroppen lite tid.. först ska den läka sen iaf 9 månadet å gå ner.. :-)

2014-02-15
osisen
osisen

rör dej mer och ätit inget onödigt. bara för man ammar betydet det inte att man går ner i vikt. ja gick knappt ner något under mina amningsperioder. jag tog tag i vikten efteråt när ja ammat klart genom att gå med i viktklubb.. men ja hade naturligtvis kunnat köra utan dieter och kämpat bättre under amningstiden men jag e lite för lat för det å amiter gärna undan. å dieter under maning vet man ju att man ska låta bli.

2014-02-15
osisen
osisen

Hej! Känner igen mig helt i det du beskriver. Jag gick upp 23 kg under graviditeten, tappade -12 kg efter födseln men sen stod det still. Kan tillägga att jag innan graviditeten var lite överviktig så jag hade 20 kg kvar att gå ner tills jag nått min idealvikt som jag trivs med. Har helammat vår dotter de 6 första månaderna men gick inte ner ett enda litet gram, stod pungt stilla. Nu är hon 8 månader och vi delammar, men nu tog jag tag i min vikt och började äta rätt mängd kalorier/dag och daglig motion. Har gått ner -10 kg nu och är halvvägs, känns underbart att man är påväg till sitt vanliga jag då man trivs och mår bra i sin kropp :) ha inte bråttom, var hälsosam och som dem flesta vet så hålker man lättare sin nya vikt om man gå ner till den långsamt, 0,5-1 kg i veckan är smartast att satsa på tycker jag personligen. Du är alltså inte ensam om din situation :) här har du mig!

2014-02-15
Bouzidi
Bouzidi

Min bebis är snart 4 mån. Jag gick upp ca 20 kg under graviditeten, tappade 14 kg när jag födde. Men eftersom jag var stor redan innan jag blev gravid så har jag en hel del kvar att gå ner. Men då vet jag att jag inte är ensam och att det blir lite lättare vid 6 mån.

2014-02-15
Rusty2000
Rusty2000

Jag gick inte heller ner av att amma. Blev väldigt besviken eftersom alla sa att man rasade i vikt av att amma. Alla är vi olika :)

2014-02-15
Mallert
Mallert
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...