App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera
 

Inte planerat...

Jag misstänker att jag är gravid. Eller jag känner mig ganska säker på att det är så men är "rädd" för att ta ett graviditetstest. Vi fick vår son i november 2012 och förra året började jag äta minipiller, men pga mycket småblödningar så slutade jag ta dem för ett par månader sedan och fick p-piller utskrivet i januari. Skulle invänta nästa mens men den har alltså inte dykt upp. Vad jag kan minnas så har vi haft oskyddat sex en gång senaste månaden (typ en vecka före äl om man ska räkna enligt standarduträkningar) men det verkar ha räckt ;) Min sambo vill inte ha fler barn ännu och i ärlighetens namn så är det väl inte det allra bästa tillfället. Men jag har en längtan efter fler barn och har tänkt mycket på det den senaste tiden, därför känns abort som en väldigt svår tanke... Om vi väljer att behålla så vet jag att det inte kommer tas emot positivt av sambons föräldrar, vilket känns tråkigt. Ett svårt beslut står jag/vi inför just nu. Fast ja, först ska jag väl våga ta det där testet...

2014-02-13
sandrapatricia
sandrapatricia

fast det är ju väldigt vanligt att kroppen löper amok när man slutar med hormoner och det kan t o m ge graviditetssymptom. testa för säkerhets skull, men det behöver inte alls vara så att du är gravid.

2014-02-14
mickelina81
mickelina81

Ta testet! Och bry dig inte om vad svärisarna tycker, det är ERAT barn.

2014-02-14
jessicamalin
jessicamalin

Well, jag har en del andra symptom som tyder på att jag är gravid, så det är inte bara mensen jag grundar det på :) Ömma, spända bröst, avsmak på lagad/stekt mat och molvärk som kommer och går. Hann få en vanlig mensperiod innan detta också men hade såklart noll koll på ägglossningen. De senaste två veckorna har jag skjutit bort att dessa symptom skulle kunna bero på graviditet utan varit övertygad om att mensen bara är oregelbunden och även dessa förträngningstankar känner jag så väl igen från förra graviditeten, när jag egentligen "vet" hur det ligger till ;) men självklart ska jag testa mig innan jag ropar hej.

Jo jag tänker precis som dig men fasiken så svårt det känns...!

2014-02-13
sandrapatricia
sandrapatricia

Efter att jag slutade med minipiller tog det 6mån innan min mens kom tillbaka, så det måste inte innebära att du är gravid. Men självklart måste du testa dig. Dumt att oroa sig när du inte har alla fakta. Och var din sambo dum nog att ha oskyddat sex får han tillsammans med dig ta konsekvenserna av det, bara ni två kan komma fram till vad som är bäst för er. Förstår att en negativ reaktion av svärföräldrarna kan kännas jobbigt men det är inte deras liv, familj, val så försök att inte vet dig vad dom tycker! Lycka till!

2014-02-13
emcb
emcb
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...