App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera
 

Djurskyddsinspektöre​rna

Sitter och kollar på Djurskyddsinspektörerna på tv 4 som alltid på torsdagar och varje vecka sitter jag här och gråter floder 😢 stackars djur.. Hur kan vissa göra djur så illa!?! Usch och fy!!

2014-02-13
saranelson
saranelson
Barn på 1 år och 8 månader

Oj vilken diskussion jag kom in på. Programmet visar mest de extrema situationer och absolut berör det långt in i hjärtat, men jag vill hävda att man inte ska generalisera. Tur alla har olika åsikt.  Det här är min =) Jag är inflyttad i en lantbruksfamilj och har aldrig tidigare haft med nötkreatur att göra. Men en sak har jag tidigt lärt mig att det är mycket regler och lagar som styr djurhållning och väldigt mycket arbete för de enskilda personerna som väljer att bedriva någon form av verksamhet. Det här med utevistelse gäller alla nötkreatur vad jag vet, vad god läs på Jordbruksverket.se alltså inte bara eco. Vi valde själv att skaffa lite betesdjur/köttdjur för naturvård på vår mark och de går ute ca 5-6 månader om året och sedan i lösdrift på vintern. Jag vet flertalet mjölkbönder i min omgivning som har exempelvis har mjölkrobbot där korna också går i lösdrift och ut och in själva på sommaren. Sen när jag läste om det här med eco, visst är det bra men jag tror faktiskt att många gånger är det namnet man betalar för. Visst det har med minskning av konstgödsel, besprutning osv... men när jag för ett tag sen hörde en dam på ica fråga efter eco avokado från argentina så börja jag fundera... hur ekologiskt är det att flyga runt mat över hela världen.. Då föredrar jag närproducerat och betalar hellre mer för det när jag vet vem och var som maten producerats. Ska det vara helt ekologiskt får vi väl gå tillbaka till helt handkraft, alltså så och skörda för hand? och det gäller väl då även fodret till djuren om köttet ska bli ekologiskt, mig veterligen så går de flesta lantbruksmaskiner på diesel och även de som skördar ekologiskt. jag har också vänner som är vegetariner, men detta är min tanke =)

2014-02-15
Annalindeberg
Annalindeberg

Nä det har du faktiskt rätt i. Ekologiska gårdar brukar väl vara ganska bra med att djuren får vara ute på sommaren och försöker korta ner transportsträckorna. Men vilt är nog ändå bäst

2014-02-14
elenor92
elenor92

Ett vilt djur kan ju också ha otur och få ett tufft liv. Ett produktionsdjur behöver aldrig oroa sig över mat, vatten och värme. Och om dom skadar sig kommer veterinären. Så det finns för- och nackdelar med båda. Sen är det nog inte lika vanligt med skadeskott på produktionsdjur som vilt.

2014-02-14
elenor92
elenor92

Ok. Lät först bara som att du trodde att alla produktionsdjur har det jättedåligt hela sina liv, störde mig lite.

2014-02-14
elenor92
elenor92

Det finns så många bönder som verkligen älskar sitt yrke och kämpar för att djuren ska få det så bra som möjligt. Så det är ju helt fel att säga att produktionsdjur lider och inte har det bra. Sedan finns det såklart dåliga gårdar såväl som dåliga hem för hundar och katter mm

2014-02-14
elenor92
elenor92

Det finns så många bönder som verkligen kämpar för

2014-02-14
elenor92
elenor92

Nellie: jag förstår inte riktigt vad du tycker är så hemskt med köttproduktionen. Om korna blir dåliga ringer man ju veterinären även fast dom sa slaktas. Dom ska vara friska och må bra fram till slakt. Desto bättre man sköter djuren desto bättre blir köttet sedan. Bara för att djuren bor på en gård så far dom inte illa.

2014-02-14
elenor92
elenor92

I de moderna ladugårdarna går korna lösa inne också. Och på somrarna har dom stora fina hagar. Så som sagt på en bra gård har korna det bra!

2014-02-14
elenor92
elenor92

Köttproduktionsdjur far inte illa på en bra gård. Dom har ett bra liv med en bonde som bryr sig om dem. Till skillnad på de djur som blir missköta, det är dom jag tycker synd om.

2014-02-14
elenor92
elenor92

Inte modfällda, musfälla ska det va 😉

2014-02-14
saranelson
saranelson

Nellie66: vi har ingen här gjort skillnad på djur och djur..? Eller? Jag bryr mig lika mycket om alla djur. Kan inte ens döda en mus i modfällda.. Jag köper bara kött direkt från en gård här i närheten av en bonde som jag känner som har en fantastisk gård! Jag gråter lika mycket över en plågad gris som en plågad katt 😢 plumpan: åh va fint gjort av er att ta hand om lille vovven. Jag har sagt att om vi skaffar en till hund eller katt så får det bli någon som behöver en sista chans ❤️

2014-02-14
saranelson
saranelson

Stackars kissen 😢 hoppas att det läker fort. Katter har ett fantastiskt läkekött när de får rätt vård 💕 jag har också haft djur hela livet och har just nu en hund. Hon är vårat allt och gör allt och lite till för henne. Det är ju vi människor som väljer att skaffa djur och då måste man ta hand om dom oavsett kostnad eller uppoffringar.

2014-02-13
saranelson
saranelson

Egentligen klarar inte jag heller att se sådana program (därav syndafloderna med tårar) men ändå vill jag se för det finns några solskenshistorier.. Ja jag fattar inte hur sjukt många det är som gör djur illa. Klart att det alltid finns några hjärndöda runt om i Sverige men så förbannat många!! Det är skrämmande. Jag är helt med på din linje med ett nackskott! Djurplågare borde utrotas tillsammans med pedofiler och våldtäktsmän (kvinnor med) Jag är en djurvän så det skriker om det och jag mår så illa av detta!!

2014-02-13
saranelson
saranelson
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...