App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera
 

Have A dott om My muff.

:) Har en lila/mörk prick/streck? I underlivet som sitter i dalen? Mellan de olika blygläpparna typ? He svårt att förklara. Iaf så dök den bara upp antagligen igår och gör ont och svider om man petar på den. Ser inte ut som en finne, blåsa,hårstrå inåtväxt. Vad kan de va!! :(

2014-02-13
tezzlann
tezzlann
Bebis på 14 månader

Antingen är det ett atherom, vilket betyder att det är en helt vanlig talgkörtel vars utförsgång täppts igen och talget därför samlas nere i körteln. Atherom är helt ofarliga men brukar inte försvinna av sig själv. Man behöver inte ta bort dem om man inte har några besvär.

Ibland kan de bli inflammerade och då behöver man öppna dem för att låta varet rinna ut. De kan också bli så stora att man vill ha knölen borttagen. Detta kan lätt göras i lokalbedövning.
Det skulle också kunna vara en Bartholinis körtel som svullnat upp. Man har en Bartholinis körtel på vardera sidan och de sitter ungefär precis som du beskriver det. Deras funktion är att producera ett mjukgörande sekret som är viktigt för slemhinnorna i underlivet. Om körtelns utförsgång stängs fylls körteln av detta sekret.

Precis som med ett atherom kan man få problem med inflammation då man måste öppna bölden eller att den uppsvällda körteln blir så pass stor att man tycker den sitter i vägen och därför låter ta bort den. Eftersom Bartholinis körtel sitter lite djupare än ett atherom brukar man för det mesta ta bort den på en dagkirurgisk operationsavdelning. Har man inga problem är det bättre att bara låta den sitta kvar.

Jag stack till slut hål på min knöl och det forsa var och blod. Det börja som en lite prick och sen växte på ett par dagar. Gjorde jätte ont. Var så jäkla hårt att sticka hål på den för allt släppte, spänningen, trycket och smärtan. Och det var gansk skönt att tömma skiten på var. Haha. För o så ofräsch man kände sig. Jag tvätta och sprita och klara mig utan infektioner. Aldrig lidit av det igen.
Och nålen brände jag först och sprita så inga bakterier skulle riskera att komma och hälsa på. Sen måste jag erkänna att jag kanske inte njöt av att sits där med nålen i muttan men sticket kändes knappt med tanke på hur inte pricken gjorde.

2014-02-14
FrökenRabarber
FrökenRabarber
Barn på 2 år och 4 månader

Mm..

2014-02-13
tezzlann
tezzlann
Bebis på 14 månader

Måse man va gravid elle haft förlossning om man ska få åderbrok? :S hittar ingen info som där inte står de två sakerna på...är näligen inte nära något av det..

2014-02-13
tezzlann
tezzlann
Bebis på 14 månader

ok inget hål då :) har inte ringt till Bm eller Vc tycker de e ganska jobbigt så avvaktar nog med de om den inte skulle bli så där 10cm åt alla håll typ :P

2014-02-13
tezzlann
tezzlann
Bebis på 14 månader

Sticka hål!!! Ska man det? Gör ont hela tiden.bultar typ..

2014-02-13
tezzlann
tezzlann
Bebis på 14 månader
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...