App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera
 

Inskolning!

Min lilla kille har redan fyllt ett år och vi har börjat med inskolningen på dagis! Hittills har det inte gått jättebra så nu tänkte jag fråga er efter era bästa tips! Igår lämnade han knappt min famn alls, idag gick det lite bättre och han lekte med de andra barnen en stund, sen ville han sitta i min famn igen. Engentligen skulle jag ha lämnat honom ett par timmar idag mend det gick inte. På måndag är det meningen att han ska vara där från 7-14 men jag känner att det inte kommer fungera.. Därför frågade jag idag om vi kan göra så att jag är med lite även nästa vecka men då tyckte personalen att vi skulle köra kortare dagar istället. Jag känner mig väldigt kluven, Jag vill inte lämna honom där om han kommer vara ledsen större delen av dagen, samtidigt vill jag ju tro att personalen vet vad som brukar fungera bäst.. Såå hur har ni andra gjort?? Hoppas att det inte bara är vi som har problem med inskolingen..

2014-02-12
AnnaA86
AnnaA86

Tack för erat stöd! För att förtydliga så sa jag Hej då! jag kommer lite ssenare. Innan jag gick, såg att jag hade uttryckt mig fel! Vi får ta nya tag på fredag och hoppas på att det går bättre då. Jag har pratat om förskolan som något roligt, typ nu ska vi åka till dagis och leka med barnen! Och jag försöker vara positiv när vi är där, idag fick pedagogerna iaf komma i närheten av honom, igår grät han så fort de kom och sa hej.

2014-02-12
AnnaA86
AnnaA86

Korta inskolningar är att rekommendera, dom barnen blir oftast dom som blir trygga snabbt. Ju mer trygghet för personalen du visar desto mer blir han trygg. Småbarn är väldigt mottagliga till hur vi vuxna mår. Att smyga iväg kan jag inte rekommendera. Han kommer att leta efter dig och då kommer han blir ännu mer ledsen när han märker att du inte är där. Haft några förändrar som gjort så och det har tagit dom barnen länge att bli trygga. Om di känner att du inte vill lämna han och han bara vill sitta hos dig, sätt dig med pedagogen och lek tillsammans med honom. När du väl ska gå så säger du hejdå. Mamma kommer snart och lämna över. Även om han blir ledsen så gå och vinka hejdå. Be dom ringa dig om han inte lugnar sig eller ring själv efter en stund och kolla av. Det är bättre att han har kortare dagar än att du alltid är där för då vänjer han sig vid det. Ett annat förslag är att ha med en nalle eller något som luktar hemma, även om han inte normalt kanske tar sig till något speciellt så har det hjälpt tidigare. En sak som jag brukar säga till föräldrar är att det är normalt att bli ledsen när man skiljs åt, det är inget konstigt. Vi ska samtidigt inte ta bort det från våra barn att få lov att ha känslor. Du och din man får själva komma fram till vad ni tycker men försök att lyssna på personalen. Lycka till

2014-02-12
Duhittademig
Duhittademig

Det är klart att du känner ditt barn bäst och om du känner att det behövs längre inskolning så säg bara till. Dock känner barnet av DIN oro och blir orolig i sig...kan till viss del hålla med om att sen när du lämnar på riktigt så är ett kort avsked bättre än ett långt, för barnets skull...och att visa sig glad när man går, gråta får man göra runt hörnet där inte barnet ser (det gjorde jag trots att jag själv jobbar på fsk)

2014-02-12
Blomman79
Blomman79

Av alla inskolningarna jag har varit med om så har de som varit kortast fungerat bäst. Smitta iväg är ingen hitt, det slutar med att han kommer att leta efter dig och bli mer ledsen.

2014-02-12
Duhittademig
Duhittademig

Ja idag var ju inte iväg länge alls, det är faktiskt möjligt att det hade gått bättre om jag varit borta längre! När det väl var dags för sångstund så var han trött och ville bara sitta i mitt knä så då gick det liksom inte heller att lämna.. Imorgon ska sambon ta honom och jag ska jobba, Vi hoppas på att det går bättre då! Pedagogerna har hittills inte tyckt att jag ska lämna honom alls. Det är därför jag tycker det är konstigt att jag ska lämna 5 timmar på måndag.. Tanken var att jag skulle ha lämnat typ 2 timmar idag, 3-4 i morgon och och 5 på fredag. Det hade känts helt ok om vi hade kunnat följa det schemat från början men nu har vi ju inte gjort det. Förstår ni hur jag menar? Eller låter jag bara nojig och fjantig?;-)

2014-02-12
AnnaA86
AnnaA86

Det jag känner är "fel" är alltså att ta allt i hans takt den här veckan men bestämma att nästa vecka SKA han vara själv där hela dagarna.

2014-02-12
AnnaA86
AnnaA86

Jag försöker lyssna på dem men idag stod jag bakom huset och pratade med en pedagog medan sonen var hos en annan. Han blev jätteledsen och efter en stund sa hon som jag pratade med att jag skulle gå fram och trösta honom. Hittills har de inte tyckt att han har varit redo för att jag ska lämna honom ens em timme, därför är jag tveksam till att lämna honom 7 timmar, eller 5, på måndag. Men förhoppningsvis blir det bättre de här sista dagarna på veckan! Ja att han blir ledsen bär jag lämnar har jag räknat med:-) Just nu är jag som sagt mest rädd för att han ska vara ledsen hela dagarna:-(

2014-02-12
AnnaA86
AnnaA86

Ja precis! Pratade med en annan i personalen som verkade vara mer inne på min linje, så det verkar ju inte helt omöjligt iaf:-) Men som sagt vi får se hur det ser ut när veckan är slut!

2014-02-12
AnnaA86
AnnaA86

Skönt att det är fler som känner som jag! Den i personalen som har hand om inskolningen säger typ bara att det är bättre med en kort lämning än en långdragen. Det kan jag hålla med om, men att lämna ett barn som tydligt visar att han inter redo tycker jag är en helt annan sak! Vi får se hur det går de sista dagarna den här veckan så ska jag prata med dem igen på fredag:-)

2014-02-12
AnnaA86
AnnaA86

Jaa min magkänsla säger ju att det skulle vara bättre att vara kvar tills han går ifrån mig. De kör inskolning på en vecka men jag känner att man inte kan säga att ett barn är färdiginskolat bara för att det har gått en vecka.. Sen att han kanske kommer vara ´ledsen n är man lämnar , det är en sak. Men nu känns det som om han kommer vara ledsen hela dagen.. Usch vad svårt det är!

2014-02-12
AnnaA86
AnnaA86
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...