App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera
 

Nervös :(

Jag trodde aldrig att jag skulle va nervös inför förlossningen då jag redan har vart med om otäckheter och nära döden upplevelser och blivit orädd och stark på vägen (grovt misshandlad i tidigare förhållanden) är inte rädd för smärtan MEN jag har fått ångest över att det närmar sig BF (vecka 30 snart) jag vill stanna upp tiden, jag är så jävla rädd, vet inte vad jag är rädd för igentligen, men jag vill inte föda samtidigt som jag verkligen vill ha ut honom.. Finns det något man kan göra åt denna rädsla?? Ska till bm imorgon på mätning osv så kanske ska ta upp det då?

2014-02-11
94omamma
94omamma

jag VAR JÄTTTTEEE nervös för min förlossning, fick en dotter för 3,5 månad sen. Min förlossning gjorde ont ja, men inte som alla säger att det kändes som man skulle dö osv utan kändes mer som en mensvärk. Jag åkte in 02.00 på natten och tog inget smärtstillande föräns krystvärkarna som började 23.00 nästa dag och 23.48 var hon född. Och jag sprack inget, eftersom det var min första förlossning kände/känner jag mig jätte duktig. Det kan gå lika bra för dig ;)

2014-02-11
batgirl
batgirl

Som de andra skrivit så prata om din bm om du kan få komma till en psykolog el kurator!!

2014-02-11
Linz
Linz
Barn på 2 år och 5 månader

Tack för tips :) ska ta upp detta med min bm imorgon.. Jobbigt att må så dåligt över det redan

2014-02-11
94omamma
94omamma

Tror också det är helt normalt att känna så ibland. Men ta upp med din bm, det är nog bra för dig sjäkv. Att du få prata om det

2014-02-11
Hanfra
Hanfra
Bebis på 13 månader

Det är fullt normalt att det kommer perioder så man känner som du gör. Om det däremot håller i sig, eller känns som en oro över det "normala" så är det klart att du måste få hjälp att bearbeta det. Prata med din barnmorska.

2014-02-11
ChildofJune
ChildofJune

Det finns så mkt jag är rädd för :( tänk om han dör? Tänk om hela jag spricker? Är livrädd verkligen.. Trodde inte alls att jag skulle vara det, men redan nu sitter jag här och är rädd, känns som att jag hellre är gravid hela livet...

2014-02-11
94omamma
94omamma

Ta upp det med din bm. Det kan vara skönt att få prata av sig och ev. Få träffa en psykolog? Kan rekommendera en psykolog, en som man inte känner kan vara lättare att prata med.. Har själv gjort det efter jobbiga händelser och det var en stor lättnad för mig.

2014-02-11
Hanfra
Hanfra
Bebis på 13 månader
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...