App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera
 

Sova i egen säng

Vår son är 8, snart 9 månader. Han vägrar 9/10 fall att somna i sin säng. Vi testar och testar, men det går inte. När vi ger upp, främst för hans skull som absolut inte vill, och lägger honom i vår säng slocknar han på en gång. Det har gått bra att han somnar i vår säng och sedan bär vi in honom till sin säng. Jag har inte sett det som ett jätte problem. Nu har han börjat krypa, och till en början bullade vi upp med kuddar och täcken runt honom när han skulle sova. Men den här grabben har fått riktigt klämm på krypningen nu och skulle kunna gå över döda för att ta sig dit han vill. För ett tag sedan hände min värsta mardröm, och jag känner mig fortfarande som världens sämsta förälder när jag tänker på det :( Han kröp över kanten på sängen och föll :'( Vi måste få honom att sova i sin säng hela tiden, men hur? Nu går vi omkring med hjärtat i halsgropen och kan inte slappna av när han sover på dagen eller inför natten. Snälla, ös på med tips för vi har slut på idéer. Jag vet inte vad jag skulle göra om det här hände igen, det är nog illa och hemskt att det ens har hänt.

2014-02-11
Elindholm
Elindholm
Barn på 2 år och 2 månader

Tar en av era kuddar ta örngottet och trä runt hans kudde. Min son har jag kört en kortare variant av 5 mins metoden. Typ 2 min ist. Att man pussar om starrar plingmellodin går ut stänger dörren. Blir det skrik så går jag in efter ett par minuter och börjar om. Så dom lär sig man alltid kommer tillbaka. Gör samma procedur igen. Pussar om. Sätter igång melodin säger godnatt går. Och sen gör jag så till han somnat. Nu var det så länge sedan jag gjorde så. Han är inte 1,5 än och har alltid sovit i egen säng. Men han vet att skriker hans så kommer jag. Vilket har blivit en trygghet i somnandet. Ev kan du testa med att ge lite mjölkersättning så han kommer till ro när du bäddat om honom. Lycka till.

2014-02-27
Mizzstoltz
Mizzstoltz

googla på: spjälsäng med sänkbar långsida så vet du vad jag menar, är så sjuktdålig på att förklara.. :)

2014-02-26
myank001
myank001

jag sänkte ner ena sidan av sängen själva spjälet eller va de heter.. de går ju inte att göra på alla sängar men på våran gick de å nu somnar hon helt själv i sängen dock sitter jag i en fotölj i samma rum så helt själv är de kanske inte men på god väg :)

2014-02-26
myank001
myank001

Ber om ursäkt för missförståndet. Hängde upp mig på undran hur man har frottén på fällen, inte alltid lätt att läsa rätt :-)

2014-02-11
ChildofJune
ChildofJune

Jag testade att gunga honom i famnen igår då han vaknade, och han somnade i famnen. Om han inte var så tung hade jag kunnat bära honom hur länge som helst och bara titta på honom. Så fridfullt! Men så fort jag la ner honom vaknade han, eller la ner honom.. Jag hann böja mig framåt :/
Jag testade idag att få honom att somna i vår säng och sedan på en gång lägga honom i hans säng, men han vaknade. Jag ville inte lämna honom själv, men jag hade inget val. Jag sprang dock fram och tillbaka till honom var och varannan minut för att titta till honom. Sista gången hade han vaknat (utan att säga till som han alltid gör) och var ute på en promenad. Inte allt för långt från kanten. Hjärtat hoppade ur led då jag såg att han inte låg på plats(!!!!) :( När jag sa till honom att man inte får krypa i sängen skrattade han bara åt mig, haha. Sedan tränade vi lite på att ta oss ner från sängen med rumpan första så han hamnar på fötterna :)

Sängen var bäddad med lakan, frotté under, baby kudde *2 (en mindre som han kan gömma huvudet i, han gör oftast det om han inte drar filten över huvudet) och täcke + snuttis. Nu tog jag tipset att lägga fällen i sängen, men det fungerade inte. Så funderade jag lite på vad det är som han gillar när han sover i vår säng... Hans kudde. En normalkudde och hans mysfilt. Jag lät fällen ligga kvar, tog ur babykuddarna och bytte ut täcket mot filten. Vips, tre sekunder och han vred på huvudet och slöt ögonen. Jag gjorde sån segergest att sambon hoppa till, haha!! Att jag inte tänkt på det här själv. 

Frottén har varit bra för att han sover på magen (vänder sig i sömnen), och blöjan håller inte måttet då. Men det är inte hela världen om fällen blir fuktig. Ut på ballis och lufta den, eller som du säger att tvätta med sånt där schampoo. 

Supertack för tipsen. Håll tummarna att det går ann inför natten också! :D

2014-02-11
Elindholm
Elindholm
Barn på 2 år och 2 månader

Plastad frotté är ju till för att skydda madrassen och ska ligga under lakanet pga kvävningsrisk. Allt bebisen ligger på bör vara maskintvättbart.

2014-02-11
ChildofJune
ChildofJune

Pluman: Fårskinnsfäll? Det har jag aldrig hört förut, det ska jag absolut testa. Det måste ju vara jätte mysigt, men har han täcke på sig? Vår son sover på plastad frote, det måste väl kanske bli lite knepigt att använda en sån på fårskinnet(?) Använder ni det? :P

Myank001: Hur menar du med att sänka ner ena sidan? Menar du sidan på spjälsängen eller själva spjälskyddet? :)

2014-02-11
Elindholm
Elindholm
Barn på 2 år och 2 månader

När jag skulle få dottern att sova i sin säng fick jag sänka ner ena sida så gick de superbra tror hon kände sig instängd. Så om du har en sådan spjälsäng skulle de kunna vara något att prova. :)

2014-02-11
myank001
myank001

Jag har testat det också, även att han skulle kunna leka sig till sömns i hans säng. Han vägrar :/ Om någon av oss står på sidan av sängen och visar att vi inte lämnat honom själv fungerar inte heller. Han vill bara upp, och så fort han kommer till vår säng vrider han på huvudet och somnar. Vår säng är i och för sig mjukare och det är (om man ska säga) instängt i spjälsängen, kan man vara så kräsen?
Jag har testat att bädda olika så det ska bli så mysigt som möjligt, men vår kille är tjurig. 

Jag ska testa att låta honom vara i sin säng mer ofta på dagen.

2014-02-11
Elindholm
Elindholm
Barn på 2 år och 2 månader
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...