App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av cookies.
Läs mer här.

 

3 veckors bebis bajsproblem

Min lilla pojk blev idag 3 veckor. Då jag fått lov att avsluta mjölkproduktionen så får han bara ersättning från 1.5 vecka tillbaka. Vi började med Semper men de kräktes han massor av och kunde inte bajsa om jag inte hade i olja i vällingen, så vi har nu bytt till Nan men bajsandet vill sig inte riktigt ändå. Är de någon som har något förslag på hur man ska göra? När han väl bajsar så gör han de rejält och de verkar inte vara hårt så jag vet inte vad problemet är..

2014-02-10
atrogens
atrogens
Barn på 3 år och 2 månader

Min son har samma problem. Han är tre månader. Han får Semper 1, i varje flaska lägger jag i miniform droppar (dyra men väl värda pengarna) och en tesked messmör. Testade mig fram och det har hjälpt honom. Vissa dagar får jag ta lite mer om han inte bajsat. Lite katrinplommon puré gör också susen men vid en månads ålder så hade jag inte gett de.

2014-03-24
Duhittademig
Duhittademig

Har inte läst allas svar, så kanske nån redan har tipsat om detta. Vår lilla tjej hade också problem med bajseriet. Nu får hon minifom innan varje måltid och semper magdroppar en gång dagligen. Hon bajsar äntligen regelbundet, och därimellan fiser hon som en vuxen karl ;) vilket hjälper henne att inte få ont i magen!

2014-03-23
MrsSofy
MrsSofy

Va snälla ni är som ger så mycket tips! Ska absolut prova mig fram bland alla dessa tips.
Jag har fått han å bajsa varje dag hittills med olja i vällingen, men tänkte prova idag om han kunde utan men de har inte funkat.. han skriker inte utan bara gnölar och trycker på. Vill ju inte att han ska behöva bli förstoppad därför jag bad om tips så de slipper gå så långt.. :)

2014-02-10
atrogens
atrogens

vi bytte till Hipp efter råd härifrån och det blev bra av det!

 

Mitt råd : kör med Hipp-ersättning

2014-02-10
solskensmamman
solskensmamman

nan sensetive, finns inte i alla affärer men är helt klart värt letandet! hade samma problem å den hjälpte oas

2014-02-10
Nrj88
Nrj88
Barn på 2 år och 10 månader

Jag har två flask barn och fick rekommenderat 1 ml laltulos per 100 ml ersättning! Alltså i varje flaska Med vänlig hälsning, Diana

2014-02-10
yodiddi
yodiddi

Testa nan sensitive den ska vara snällare mot magen

2014-02-10
Liiina89
Liiina89

Pysventil, mjölkfri ersättning & magmassage har hjälpt oss! Även lactulose i maten funkar. Nu bajsar hon oftast av sig själv, men fick använda pysventil dagligen i ca 1 månad! Hon är 4 månader.

2014-02-10
AnnaKarolina
AnnaKarolina

Ge Semper lemolac första målet och så Nan pro resten av dagen. Har funkat här hos oss. Magmassage och pysventil är bra hjälpmedel annars för att få ut gaser och avföring :-)

2014-02-10
annikak87
annikak87

Förlåt massage 2 ggr/dag :)

2014-02-10
caipet
caipet

Dom behöver inte vara förstoppade, dom har omogen tarmperistaltik oxå. Så dom kan behöva hjälp att bajsa. Ett barn som äter ersättning bör bajsa dagligen. Prova till en början att göra magmassage (googla o se hur man gör, superenkelt), var inte för 'mesig' när du masserar.;) 1 ggr/dag. Kör med olja i ersättningen, funkar fint. Smörjer tarmen. Kittla honom lite i ändtarmsöppningen med en temp el tops (med tex salva på), stimulerar utdrivningen. Finns även pysventiler att köpa (som eg är för att släppa ut luft) men funkar för andra ändamål oxå. O så länge bajset är mjukt så är han inte förstoppad iaf, snarare svårt att få ut. En mognadsgrej helt enkelt.:)

2014-02-10
caipet
caipet

hur ofta bajsar han? gråter han mycket?

2014-02-10
kmirlinda
kmirlinda

Och ja det är mitt första barn så har inte så mycket erfarenheter av hur man gör med så här små.. :)e

2014-02-10
atrogens
atrogens
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...