App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera
 

Sluta med napp...

Ja, hon fyllde precis 3 år. Med facit i hand skulle vi tagit tag i det tidigare. Så kom lillasyster och nu är det svårt att resonera med henne. Att lillasyster är en liten bebis och att hon är stor går inte att förstå. Att varken mamma eller pappa har napp är inget som hon lyssnar på heller. Att skicka napparna till jultomten (som hon för övrigt tycker mycket om, därav tog jag fasta på det tipset) gick absolut inte!  Det som fastnat lite var att hon var hos tandläkaren för första gången, och han sa att det är dags att sluta med nappen. Det har hon tagit till sig, och går bra att prata om, innan man ska sova. Ja, hon har bara napp när hon  sover.  Hur gör man? Tips, råd, erferenheter, tankar i övrigt? Tänkte försöka få bort den på dagen först, så har idag pratat med henne innan, att hon ska sova utan nappen, hon har ju sitt gosedjur och det räcker. Har lagt henne utan napp och varit inne och tröstat lite två gånger.  Är detta ett sånt tillfälle, då det är okej att bara "ta striden" och inte ge sig förrän hon vant sig? Eller hur ska man tänka?

2014-02-10
ChildofJune
ChildofJune

När kan man som tidigast börja ta bort nappen? Sonen är 6 mån nu och vaknar många gr varje natt och vill ha nappen. Vore skönt o slippa!

2014-02-12
Josephineback
Josephineback

usch min dotter e mer besatt av nappen än av nåt annat. vill bara att hon har den när hon sover men hon sklle ha den jämt om hon fick välja. har lite ångest över att behöva ta bort nappen men det måste ju göras snart. Helst inte över 3år med napp, det är min personliga åsikt som jag gärna vill infria på mina barn men faaaaaan vet om det går med henne.  :O

2014-02-11
osisen
osisen

Vi gick in i leksaksaffären och sa till att dottern skulle betala med sina nappar sen när vi var klara :) hick hur bra som helst och med oss hem fick en sparkcykel följa med :)

2014-02-11
tezzlann
tezzlann
Barn på 2 år

Tack för alla tips :-) Har ingen aning om hur vi ska göra med napparna, vi bor inte i hus. Att skicka dem till tomten var ju helt uppåt väggarna att mamma föreslog ;P Men, hon sov hela natten utan nappen, igår frågade hon inte ens efter den. Dock imorse, men det var inte mer med det när jag svarade att du är stor nu, så nappen behövs inte. Har bara lagt undan dem än så länge. Vågar i ärlighetens namn inte föreslå något att göra med dem, kanske glöms de med tiden?

2014-02-11
ChildofJune
ChildofJune

Själv sög jag på tummen, men glömde bort den när jag ramlat och fått en fläskläpp och det gjorde ont att suga på den... (ja en parentes).

Ja, jag önskar att vi hade tagit striden innan lillasyster kom. Å andra sidan har ju mycket annat gått tillbaka, plötsligt skulle hon bli matad, vaggad som en bebis osv - fast det var i början och är borta nu. 

Förskolan är inga problem för vår del, då varken hon eller de andra barnen vilar där. Så där har nappen inte varit med sen förra våren. Så det är ju skönt i alla fall, för nu börjar det i andra sammanhang dyka upp "men xx gör så" när man påtalar något hon inte ska/får göra.

Det var lite gnäll och gny nu, har pratat om att det börjar bli dags i en veckas tid ungefär, och nu fick hon den inte till vilan. Hon somnade lite senare än vanligt, men somnade i alla fall utan den! Så får se hur det går fortsättningsvis.

2014-02-10
ChildofJune
ChildofJune

Min dotter fyller tre imorgon! Hon kommer bli storasyster här i April så jag tog striden för nån månad sen... Det var en fredag, vi hade pratat om det nån gång tidigare, att hon börjar bli stor och att det inte är bra för tänderna-för det har tandläkarn sagt...

Så hände det, hon hade badat och borstat tänderrna, så sa jag bara, jahapp, då vart det ingen napp ikväll.... Så var det slut med det.... Ingen förberedelse eller nåt.... Hon tog det faktiskt över förväntan!! Vart nga tårar, men inget skrik eller nånting.... Och hon somnade väldigt bra! Jag lovade henne att hon fick ha ALLA gossedjur i sängen, och det uppskattade hon (alla sover ej där idag), helgen gick och hon var jätte duktig! Bävade lite inför dagis då många springer runt med napp där speciellt vid vilan... Men vi berättade direkt för fröknarna att hon vart så Duktigt och slutat under helgen, så alla nappar som var hennes skulle väck ;) Min dotter var väldigt stolt :) Alla gör olika, och detta fungerade super för oss! Hon vaknar inte heller och är lessen på nätterna, över nappis! Till dagis får hon alltid välja med sig snuttis och nån docka eller nåt gosedjur! Det är väldigt uppskattat....

Nästa strid är väl att få henne o somna själv, det skulle vara fint o få till innan Lillebror kommer....

Lycka till!!

2014-02-10
Mamma Riikka
Mamma Riikka

Vill bara förtydliga att det inte är något "fel" med hennes tänder i nuläget, men att det i förebyggande syfte är bra att sluta.

Tack :-)

2014-02-10
ChildofJune
ChildofJune
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...