App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera
 

Mellannamn

Hejsan. Jag och min sambo har väldiga problem med att komma på mellannamn till våran lilla Vincent. Hur gjorde ni med det? Tog ni någon från släktet eller kom ni bara på ett?

2014-02-04
elenor92
elenor92
Barn på 3 år och 9 månader

Jag gjorde om mina bröders namn till flicknamn:)

2014-02-04
Caroline8519
Caroline8519

dottern heter efter sin farmor och mormor i andranamn. vi ville ha ett namn från vardera sida i andranamn och gärna nåt som dottern har personlig koppling till, så passade ju bra att svärmors och mammas namn passade ihop och med dotterns namn som vi bestämt, hon heter Alice som tilltalsnamn och Thea Maria i andranamn.

2014-02-04
ica_86
ica_86

Vår dotter heter Mikaela i mellannamn efter pappa Mikael :)

2014-02-04
minstjarna
minstjarna

Vi har tänkt (väntar fortfarande på att bebisen ska komma) att vi väljer ett eget förnamn som vi båda gillar, blev ett internationellt. Men som mellannamn valde vi ett (Ella) från mannens släkt, vi tog nämligen mitt efternamn när vi gifte oss. Mellannamnet är dock väldigt likt min farmors väninna (Elly), en person som min pappa har goda barndomsminnen från. Vilket kommer glädja honom. Dessutom heter min mormor, mamma i andra namn och systerdotter Ellen, vilket oxå hör samman med Ella. Så mellannamnet kommer att ha någon koppling till hela vår släkt! :) Men jag vill även komma fram till, hittar man inget i släkten (om det är ett släktnamn man söker) så kan man kolla på vänner till sina föräldrar/farföräldrar. Ett sådant namn kan betyda lika mycket det! :)

2014-02-04
cajzzza
cajzzza

Båda våra barn har tilltalsnamn från min mans släkt och två namn från min släkt.

2014-02-04
aaannaaa
aaannaaa

Okej. Får väl ta en dag då och kolla igen namnen i släkten. Det är ju lite roligare att ta ett släktnamn tycker jag :) skulle ju gärna tagit någon namn från sambons pappa som dog när sambon var liten. Men tycker väl inte riktigt om namnen bara... Han hette Leif och Holger i andra namn tror jag, är ju inte jätte förtjust i dom namnen tyvärr :/

2014-02-04
elenor92
elenor92

Vi har gått igenom Alla släktnamn innan vi hitta nått som passade.. Men tillslut så har vi bestämt att det blir Carl (efter min farfar) och Vidar (efter min sambos gammelmorfar/min morfar) så vår son ska få namnet Carl VINCENT Vidar, det tycker vi låter fint, och vi är glada över att kunna använda släktnamn :) det såg mörkt ut först, men se till att gå igenom bådas släkt långt tillbaka (även andranamn) så hittar ni nog nått.. Men man måste inte ta släktnamn heller, men det är väll de vanligaste :) lycka till!

2014-02-04
94omamma
94omamma

Jaha. Ja jag vill också ha ett namn från släkten men hittar inget som jag gillar. Lite segt...

2014-02-04
elenor92
elenor92

Min heter Carl Vincent, Carl är mellannamnet men vi valde att sätta det först, det lät bättre, Carl är efter sambons bortgångna morfar:)

2014-02-04
Kallunkan
Kallunkan

*med alla namnen.

2014-02-04
sandrapatricia
sandrapatricia

Vi hade också problem med mellannamnet/andranamnet, eller egentligen med alla nville att sonen skulle få ett andranamn från min pappa som inte lever längre, men då jag även ville att han skulle få mitt ovanliga efternamn och sambon tyckte inte att jag skulle få min vilja igenom på både andranamn och efternamn ;) efter mycket om och men fick sonen ett andranamn vi tyckte om helt enkelt, sambons efternamn som mellannamn och mitt efternamn.

2014-02-04
sandrapatricia
sandrapatricia

Vi har tre namn till våra barn. Ett förnamn och två mellannamn, ett från min sida och ett från min mans sida ;)

2014-02-04
saranelson
saranelson
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...