App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera
 

Antidepressiva vid amning?!

Har en dotter på 2 månader som jag helammat. Nu har jag dock fått problem med min ångest igen (hade panikångest innan graviditeten) eftersom jag kände ingen symptomen denna gång tänkte jag ta tag i saken innan det går för långt och menade att börja med medicinering igen och har därför de sista 3 dagarna gett dottern något mål med ersättning istället då jag först tänkte vänja henne vid den innan jag börjar medicinering. Men nu är det så att vi båda gillar amningen, det svider i mammahjärtat de få gånger jag gett ersättning även fast hon tar den, får nästan ångest av att inte amma henne då jag velat amma tills hon iaf är 5-6 månader helst.. Någon som har erfarenhet av medicinering av antidepressiva och amning? Jag vet ju sen tidigare att man blir väldigt dålig av dem när man precis börjat och då borde ju bebis påverkas om det går över i bröstmjölken, eller?! (Är en klass C medicin jag ätit tidigare) Givetvis vill jag slippa ångesten men samtidigt vill jag fortsätta amma då det betydelse himla mycket för mig. Är det dumt att prioritera amningen istället? Jag blir så förvirrad och känner mig hemsk om jag väljer bort amningen.. :(

2014-02-03
KelTec
KelTec

Tack för alla svar!
Tidigare åt jag sertralin & även Citalopram vilket verkar vara okej enligt läkare. Ska höra vad min säger när jag har tid där, hade ju som sagt helst velat fortsätta amma men samtidigt måste jag må bra för att orka med dagarna både för min egen skull och dotterns.

2014-02-04
KelTec
KelTec

Jag läste inte riktigt din frågeställning innan.

Om du inte klarar dig utan din medicin tycker jag absolut inte du ska må dåligt av det, det förlorar ju vitsen med att äta den?

Du säger också att du vill vara "drogfri" och amma, ja, det kanske din självkänsla skulle må bra av.

Vad du än väljer tycker jag inte du ska ha samvetskval, mjölkersättningen idag är bra.

2014-02-03
burtonmamma
burtonmamma

Ingen aning. Men jag gjorde en utredning hos en psykiater när jag var gravid. Hab tyckte jag skulle skippa amningen och äta anitdepressiva.

Jag totalvägrar, har ätit det under tio år förut. De enda som hänt är att jag tappat ALL förmåga att glädjas.

2014-02-03
burtonmamma
burtonmamma

Jo jag vet, ska även göra det. Tänkte mest bara höra efter om någon här ätit någon typ av detta läkemedel och ammat och om deras små blivit påverkade..

2014-02-03
KelTec
KelTec
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...