App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera
 

Ångest för min 3 månaders bebis

Imorgon ska hon vaccineras.. Jag får ont i mitt mamma hjärta jag vill verkligen inte utsätta henne för smärta och höra henne skrika o gråta nej usch!!!!!!!!! Har bett mannen följa med jag tror inte jag klarar av och höra henne, jag vet att dom flesta barnen får feber och jag läste på 1177 att man kan hjälpa barnet genom att klä barnet lite lätt.. Och om febern skulle stiga över 39 grader ska man ringa läkare.. Vill helst inte ge alvedon eller liknande, vad kan man annars göra för att dom ska må bättre??

2014-02-02
batgirl
batgirl

Du behöver inte ta tempen om han inte känns varm. Feber är 37,7 och uppåt men jag brukar aldrig ge Alvedon förren de har 39i temp. Kom ihåg att feber är inte farligt utan det är kroppens sätt att få bort virus eller baciller. Så ge bara Alvedon när du märker att barnet är påverkat som tex ovanligt gnällig, har ont, äter inte, sover inte. Lycka till!

2014-02-04
emcb
emcb

Ja jag var på Apoteket och köpte alvedon, mätte precis tempen i ändtarmen den var 37 så jag ska inte använda alvedonen förräns hon verkar ha ont och ser påverkad ut. Än så länge är hon glad i alla fall!!

2014-02-03
batgirl
batgirl

Min lilla märkte knappt av sprutorna, hon ryckte till lite och sen började hon skratta :) ingen feber eller någonting efteråt heller. Jag tror det bästa är om du inte stressar upp dig för mycket, det smittar av sig på den lilla och så blir hon orolig! Lycka till, det kommer gå super :)

2014-02-03
mikkau
mikkau
Barn på 1 år och 8 månader

Inget av mins barn märkte att de fick sprutan. De satt i mitt knä med en leksak i händerna, Bvc sköterskan gav snabbt sprutan och sedan var det inte mer med det. Ett barn blev lite tröttare än vanligt efter och sov lite mer än vanligt, i övrigt pigg och glad. Andra barnet fick 38 temp under två dygn, behövde inte ge Alvedon. Jag brukar ge Alvedon om barnet verkar väldigt påverkat eller har ont. Tror inte du behöver oroa dig så mycket. Men bra att din man följer med, ditt barn märker av din rädsla och blir säkert rädd själv. Bästa man kan göra är att hålla sig lugn. Lycka till!

2014-02-03
emcb
emcb

Det gick jätte bra, sköterskan fick ge en åt gången då hon var den enda som jobbade, mannen höll i henne och hon började skrika men så fort man tog upp henne så slutade hon gråta ❤️ jag höll nästan på o gråta när jag hörde henne skrika fyy så hemskt.. Än så länge har hon ingen feber glad som vanlig så jag hoppas det håller i sig, tack alla ❤️❤️❤️

2014-02-03
batgirl
batgirl

Hoppas förresten att det gick bra LeonoraD :)

2014-02-03
KarinSjo
KarinSjo
Barn på 2 år och 4 månader

Senaste forskningen när det gäller Paracetamol , http://www.unt.se/uppsala/paracetamol-kan-stora-hjarnans-utveckling-2792084.aspx Vi gav lilleman alvedon mot febern men det får iaf mig att fundera över om det är nödvändigt att ge förebyggande.. man väljer själv hur man vill göra och självklart ska man lyssna på bvc-sköterskan. Ville bara visa er.

2014-02-03
KarinSjo
KarinSjo
Barn på 2 år och 4 månader

Plumpan. På mitt BVC sa hon ge gärna en alvedon så han slipper ha ont och få feber. Så där vill dom ge i förebyggande syfte

2014-02-03
Mizzstoltz
Mizzstoltz

Inte innebär utan innan 😉

2014-02-02
saranelson
saranelson

Jag förstår precis hur du känner ❤️ jag gav alvedon 1 timme innebär för att minska smärtan sen såg jag till att lilleman var hungrig och så tröstade jag honom med mat efteråt. Fungerade klockrent 😃 lycka till ❤️

2014-02-02
saranelson
saranelson

Min kille fick två stick för hon på BVC fick inte tag i någon som kunde hjälpa till :( men jag ammade direkt efter sticken å då blev det bra, sen fick han feber på natten då gav jag honom Alvedon och på morgonen var allt bra igen.

2014-02-02
Dollfan
Dollfan

Hade med mig sambon när liten skulle få spruta. Han fick i båda benen samtidigt och grät när de höll fast honom bara, sen var det lugnt. Ingen feber eller något, lite trött bara :) hoppas dom ger båda samtidigt så det bara blir en smärtkänsla, lycka till och krama lilla plutten massor så går det nog bra :)

2014-02-02
Kallunkan
Kallunkan

Ja plingan jag är lite osäker på hur jag ska göra med alvedonen, men vi får se imorgon hur dålig hon blir

2014-02-02
batgirl
batgirl

Min dotter grät lite nån sekund men fick ingen feber. Lycka till

2014-02-02
Cissan25
Cissan25
Barn på 1 år och 7 månader

Tack karinsjo de va ett bra tips ska be BVC sköterskan göra så ta sprutorna samtidigt. Ibland undrar jag vad man hade gjort utan alla er här på libero, ni har en tendens och lugna ner mitt mamma hjärta med era fina ord tack!! :)

2014-02-02
batgirl
batgirl

Jag är som du och jag hade med mig min bästa vän då mannen inte kunde för jobb. Men det gick jätte bra! Sonen skrek lite men vi avledde snabbt med en boll som vi kastade med sköterskan både vid den sprutan och den han fick för nån månad sen. Fick feber, öm vid sticken och gnällig men det går bra. Massa lycka till o kramar!

2014-02-02
jessicamalin
jessicamalin

Lilleman grät ett par sekunder, be dem om möjligt att ta båda sprutorna samtidigt (en i varje lår om bvc-sköterskan hämtar en kollega), och lyft upp barnet och gunga lite så går det snabbt över. Om du är rädd och orolig själv kan det vara bättre för barnet med en annan vuxen med, försök att inte visa din oro annars. Det kommer gå fint ska du se :)

2014-02-02
KarinSjo
KarinSjo
Barn på 2 år och 4 månader
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...