App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera
 

Slut på idéer

Hej, min son är 2v nu på söndag och detta med amningen har gått från att vara hur enkelt som helst till en mardröm.. Just nu har jag mjölkstokning i mitt vänstra bröst som har på gått i ca 4 dagar nu och provat verkligen allt men inget funkar och det gör bara ondare och blir allt rödare :( det gör så fruktansvärt ont!! Och nu inatt så försökte jag amma men då sonen blev mer frustrerad då det inte kom någon mjöl alls varken från vänstra eller högra bröst .. Varför blir det så ? För i morse så gick det iaf amma på högre bröst men va ju inte jätte mycket mjölk men kom iaf lite och jag blir så frustrerad för jag vill verkligen kunna amma honom och vill inte ge honom ersättning... Vad ska jag göra ?? Inte lätt att inte bli stressad heller då det blir en press! :(

2014-02-01
Manda9404
Manda9404

Vänd dig nån annanstans! Har ni ingen amningsmottagning eller gynmottagning dit du kan vända dig för om du haft det så pass länge nu är risken stor att du har en bakterieinfektion i bröstet och behöver antibiotika för att bli bra.

Vet precis hur ont det gör att amma och hur dåligt man mår. Försök att handmjölka ur bröstet. Ibland går det lite bättre att amma om man mjölkat ur bröstet lite grann innan man låter barnet suga. Ta både alvedon och ipren mot smärtan. Du måste försöka amma/handmjölka så det inte snabbt blir ännu sämre. Men framförallt sök vård nån annastans än på bvc innan du blir riktigt dålig.

2014-02-06
vevvis81
vevvis81

Amningsnapp har fungerat för mig varje gång jag råkat ut för detta. Det gör inte mindre ont i början och ibland har jag fått använda den i upp till en vecka. Men efter fyra dagar är det en bra idé att söka sig till läkare. Jag vet inte hur det är nu och där du bor men när jag fick mjölkstockning med min största så fick jag låna en pump på sjukhuset. Lycka till

2014-02-06
RanLjunggren
RanLjunggren

Okej. Jag slapp det i ett dygn men vakna med feber och rött vänstra bröst i morse som gör nog ondare en sist :( jag prata med BVC idag men va inte mycket hjälp man fick.. Värme har jag provat och duscha och det råden man får och detta sa jag även till BVC men det va bara att fortsätta att försöka med värme och allt det men jag fixar inte smärtan och så frustrerad blir jag när dom inte förstår för nu fixar jag bara att amma på det högra bröstet... Försökt att bita i hop hela dagen men det går verkligen inte längre då man gråter av smärtan!! 😭

2014-02-05
Manda9404
Manda9404

Usch vad jobbigt för dig! Eftersom du haft det så länge tycker jag att det är dags att du söker dig till amningsmottagningen, borde finnas en där du födde. Annars kan du ringa till BB där du låg efter fl, de ska hjälpa dig om du får problem! Har du en vetevärmare? Värm den och lägg över brösten mellan amningarna, väldigt skönt! Ta Alvedon mot värken och febern! Lycka till!

2014-02-03
emcb
emcb

fungerar inte handpump? köpa från apoteket?

2014-02-03
Nrj88
Nrj88
Gravid i vecka 11

Om du haft mjölkstockning i 4 dagar och det bara blir värre så sök vård, speciellt om du också har feber. Ibland kan det komma in bakterier i bröstet och då kan det behövas antibiotika för att bli bra.

Annars vid mjölkstockning så är det amma på som gäller. Låt barnet suga på det onda bröstet först och därefter det andra. Försök att variera amningställning och hur barnet ligger mot bröstet, ha gärna barnets haka riktat mot det håll av bröstet som har knölar/är rött. Vila så mycket du kan och kom ihåg att dricka mycket. Massera inte stockningen för det kan förvärra allt. Det man isf kan göra är att under amning strycka lätt över stockningen mot bröstvårtan. Om barnet inte vill suga kan du handmjölka ur bröstet.

Många ggr när man får mjölkstockning när bebis är liten beror det på ett felaktigt tag, kan vara att barnet ligger för långt åt nåt håll och drar i vårtan eller att det har för litet tag. Kolla efter amning ifall vårtan är rund och fin och inte ser klämd ut eller pekar åt ett håll för om så är fallet behöver nåt justeras.

Hoppas du snart blir bra i bröstet och blir du inte det vänta inte för länge med att söka hjälp. Lycka till!

2014-02-01
vevvis81
vevvis81
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...