App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera
 

Supernojig!

Är i v 7 med mitt första och är livrädd. Hatar den här ständiga oron. Tänk om barnet inte lever och så går man på inskrivning (om 2,5 vecka) och drar igång hela processen och så får man veta på RUL att det är dött. Mår oförskämt bra. Haft lite ont i magen och lite ömma bröst, men det är allt. Är väldigt trött nu, men kanske för att jag senaste dagarna (kom hem från semester i söndags) vaknat tidigare än nödvändigt på morgnarna, plus att min man är förkyld och jag alltid blir smittad. Vågar knappt säga det, men önskar att man kunde få lite fler symtom. Vet att man inte måste må illa, och är egentligen glad om jag slipper, men det känns som ett säkert tecken. Är det fler än jag som oroar sig pga "för lite" symtom? Vill gärna höra andras erfarenheter av att ha ganska lindriga symtom och där allt gått bra.

2014-01-31
SysterEmma
SysterEmma

Skönt att höra att vi är fler som mår oförskämt bra :) Har dock jobbat natt nu i helgen, och då har jag känt av både ont i magen och ömma bröst mycket mer än tidigare. Så nu känner jag mej lite lugnare :) En stund ;) Det är som att jag bara har symtom när jag är aktiv. Ligger jag hemma på soffan känner jag inte av nånting. Men man är ju ändå nojig att barnet skulle vara dött medan kroppen fortfarande tror att man är gravid. Men som sagt, det är ju inget man kan göra nåt åt.

2014-02-02
SysterEmma
SysterEmma

samma erfarenheter som du - många mf/ma mellan 1 och 2... Sen när jag blev gravid med trean (efter att ha gett upp hoppet eftersom det tog så lång tid) så trodde vi inte att det skulle kunna gå bra "direkt". Förväntade oss flera MF igen, men det gick bra! Allt såg bra ut på KUB och sendare även på RUL och nu har vi vår efterlängtade trea hos oss (9 mån numera)...

 

Lycka till!

2014-01-31
solskensmamman
solskensmamman

Kommentaren har tagits bort av författaren.

2014-01-31
SysterEmma
SysterEmma

Tack för alla era erfarenheter! Hoppas att jag bara är lyckligt lottad.

2014-01-31
SysterEmma
SysterEmma

Hej! Jag mådde precis som vanligt under min första graviditet. inge illamående eller nått. ut kom en frisk pojke:-) Nu är jag gravid igen och mår precis lika är i v16 nu. Är inge orolig då det va samma förra gången. Fick se Lilla pyret i onsdags då jag ha en sjukdom som gör att dom måste ta två extra ul. Specläkaren sa då att det va så olika hur hormonerna påverkar ens kropp helt enkelt:-) lycka till och hoppas du känner dig lite lugnare nu:-)

2014-01-31
EmmaSa
EmmaSa

Håller med dig Krisse76. När man väl fick dom där symptomen så ville man bara bli av med dom ;)

2014-01-31
jtarnan
jtarnan

Ja det förstår jag. Ja det kan det nog vara. Jag har varit väldigt till och från. Ena dagen är allt så bra och andra dagen så poppar det upp massa frågor i huvudet och jag blir nästan besviken på at jag inte orkar lika mkt som innan. Hade en hel vecka där jag var så trött att jag knappt orkade ta mig upp i soffan och kunde verkligen inte jobba den veckan. Jag kände mig totalt misslyckad tills jag pratade ut med min svärmor om det och såklart min fästman. Kändes som att alla tyckte jag var dålig för att jag inte orkade saker. Men såklart tyckte ju ingen det utan det är normalt att man inte orkar göra allting man klarade av innan jämt. 

Tankar och oroligheter hör nog till lite ;) När vi plussa blev jag tom osäker på om jag ville detta fast vi planerat det i 6 månader. Sedan ändrades det efter någon timma.

2014-01-31
jtarnan
jtarnan

Skönt att höra. Jag vet att det ändå inte är nåt att göra något åt om det går fel, och att det finns en mening med missfall, men man är orolig ändå. Kanske är det ett symtom i sig självt ;)

2014-01-31
SysterEmma
SysterEmma

Försök att inte oroa dig. Skulle det inte gå bra så är det inte ditt fel.

Jag tänkte mkt att om jag får MF så är det för att barnet inte är friskt och då är det de bästa sättet att kroppen stöter ut det. Jag vet att det kanske inte är jättelätt att tänka så men försök. För det tar så mkt från din energi om du går och tänker att det inte ska gå bra. 

Jag hade väldigt lite symptom tom v 12. Jag kände i brösten och lite tröttare än vanligt på kvällarna men annars var det väldigt lugnt. När jag kom in i vecka 12 så blev jag både illamående och jättetrött. Kunde inte äta vissa saker osv och det var verkligen inge kul. Nu mår jag bättre igen dock (v 16).

Prata med din BM när du går dit om din oro också. Hjälper väldigt mkt att prata ut om saker. 

 

Hoppas allt går bra för dig. 

Kram

2014-01-31
jtarnan
jtarnan

Jag mådde illa med dottern från v.10-14 innan det hade jag inga symptom. Men jag tycker du ska be om ett vaginalt UL vid inskrivningen så får du ju dom svaren du vill ha. På vissa ställen, ex Barnmorskegruppen i Gbg fick jag göra ett vanligt UL vid inskrivningen så kolla hur det är i ditt landsting och hos din MVC. Lycka till!

2014-01-31
Sunsweet
Sunsweet
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...