App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera
 

hjälp!

Jag behöver lite hjälp å råd angående amningen. Jag har ammat i en vecka nu, mjölken kom igång för 5 dagar sen. Det som nu är så jobbigt är att mina bröst slutar aldrig att rinna, 30 minuter efter att min son har ätit så blir dom jätte spända, ömmar och verkligen sprutar ut.. Jag har försökt med att pumpa ut trycket som jag läst att man ska göra, men de blir bara värre. Som de är just nu så vill jag inte vara bland folk för jag vet att mina kläder snart är dyblöta. Sonen har även väldigt svårt att få tag om bröstvårtan när han väl ska äta vilket gör att han kan bli väldigt irriterad och skriker. En handduk går också åt vid varje amningstillfälle för att skydda våra kläder. Funderar på om de bästa jag kan göra är att sluta med amningen helt för att må bättre själv? Just nu mår jag bara fruktansvärt dåligt över situationen.

2014-01-28
atrogens
atrogens

Ja jag ska kontakta bvc sköterskan och prata med henne. Jag va väldigt skeptisk till amning innan jag blev gravid men tänkte ge de ett försök, men mår inge bra utav de. Sen känner jag mig så obekväm att amma bland folk vilket gör att vi stänger oss inne och inte törs vara bland folk, och de blir ju inte bättre när allt blir genomblött vid varje amning.

2014-01-30
atrogens
atrogens

Glöm inte att du bestämmer helt själv vad du mår bäst av ❤️ det ska vara en fantastisk tid när man har en nyfödd inte dagar fyllda med ångest. Självklart så är amning det bästa för barnet men ersättningen är toppen idag 😃 det finns tabletter att få som hjälper dig att minska mjölkproduktionen. Lycka till vad du än beslutar dig för 💕

2014-01-30
saranelson
saranelson

mår du inte bra av det så ska du absolut inte känna dig tvingad att fortsätta!

2014-01-30
JaninaThersthol
JaninaThersthol
Bebis på 3 månader

Jag gör mitt bästa för att stå ut. Skönt att se att de är fler som haft de lika jobbigt. Och jo, jag har för mycket. Våran bvc sköterska blev helt chockad när hon såg hur de rann. Även fast bebisen har ätit sig mätt så han spyr på står de fontän ifrån mina bröst.
Tacksam för alla snälla människor som ger stöd och råd, ni är fantastiska!

2014-01-30
atrogens
atrogens

Tycker du bör testa amningsnapp ändå och troligen är det omställningen och hormonerna som gör att du mår dåligt gr någon vecka till och stå ut så blir det nog bättre och sälj din mjölk till neo :)

2014-01-29
Idussen
Idussen

Ett till tips, du kan testa pumpa ut lite innan du ammar. För den feta mjölken kommer sist. I början är det mest vatten. Då är duns bröst inte lika spända och då kanske han får ett bättre grepp. Plus att det inte blir lika rinnit. Och blir han inne mätt ger du den utpumpade mjölken.

2014-01-29
Rusty2000
Rusty2000

Det kan även vara lite babyblues du har då det bara gått några dagar sen du födde. Mycket hormoner i början.

2014-01-28
Rusty2000
Rusty2000

Du är inte värdelös! Och ha inte ångest. Låt det ta den tid ni behöver. Du kommer få in snittsen men det krävs lite övning både för dig och för bebis. Glöm alla måsten.

2014-01-28
Rusty2000
Rusty2000

Amnings nappen funkade för oss tog bort den efter 1 månad.. Ha tålamod låt bebisen ta ett nytt tag om vårtan om det inte funkar.. Testa dig fram.. Till slut får han nog grepp om de hela., o tänk på att bebis känner av hur du känner.

2014-01-28
Aleona
Aleona
Barn på 3 år och 11 månader

Jag vet!! Känner igen de du skriver jag grät och dunkade huvudet i väggen första 2 veckorna!! Man får självklart göra som man själv vill. Men tänk vad mycket mjölk du har. Ta vara på den..

2014-01-28
Aleona
Aleona
Barn på 3 år och 11 månader

Grejen är ju den att jag mår fruktansvärt dåligt, får ångest och bara gråter såfort jag tänker på amningen. Man känner sig så värdelös som inte klarar av de. Bvc sköterskan tror inte att en amningsnapp hjälper oss, hon har tittat hur de ser ut när vi va på koll senast. Och pumpen har jag vart tvungen att använda för att han ska ha fått nå tag över huvudtaget, men försöker låta bli så gott de går. Och kopp använder jag, men den hinner svämma över innan jag hinner med och tömma den...

2014-01-28
atrogens
atrogens

Helt normalt. Ge inte upp.. Amning tar tid! Ca 3 mån så funkade allt perfekt för oss. Tycker folk ger upp alldeles för lätt. Sprutade åt all håll här med och fick sova med sport bh inlägg, hade spända bröst och såriga vårtor osv. Men jag tänkte att det är det bästa för mitt barn och tänk även att det är inte för alltid. Trivdes jätte bra med amningen i slutet. Kändes naturligt.. ( tyckte inte det i början) ammade nästan i 7 mån sen valde hon mat före bröstet. Så kämpa på ge inte upp!! 😊

2014-01-28
Aleona
Aleona
Barn på 3 år och 11 månader

Tänk på att inte pumpa för mycket för då ökar produktionen. Utan tryck ut ca en matsked. Det tipset fick jag av vårdgudien när jag ringde och frågade om hjälp. Sen finns det mjölkuppsamlare som du kan ha så slipper det läcka ut på kläderna. Då kan du även spara det i frysen så har du extra till framtiden :-)

2014-01-28
Rusty2000
Rusty2000

Jag hade också så i början. Det tar lite tid innan man kommer i fas. Har du testat amningsnapp? Hjälper bebis att få bättre grepp. Då kanske han kommer tömma bröstet mer så det inte går så kort tid innan det är fullt igen. Tycker du ska försöka lite till även om det är blött. För det kommer bli mycket bättre med tiden. För ersättning kan ge magknip när bebis är så liten och det är inte kul med skrikande bebis som man inte kan trösta.

2014-01-28
Rusty2000
Rusty2000
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...