App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera
 

lätt å ge råd till andra men när man själv är där. . ( blöjfrifunderingar)

Tja det är svårt å veta när man själv e mitt uppe i det. Då bör man osäker och söker råd. Vi gjorde ett test på dottern och hon verkar ha fattat galoppen idag med kisseriet. En olycka igår men hon har varit utan blöja i söndags och sen efter dagis hela veckan. Men igår tror jag det berodde på att hon varit på dagis länge och då haft blöja och hon tänkte nog inte på att hon va blöjlös helt enkelt. Men nu ska vi träna helgen och om jag känner att hon fattat grejen på riktigt vågat man då skicka henne till dagis utan blöja? Eller e det för tidigt. Det e ju mycket å tänka på där. Hon e ju ganska liten än. Vi har dålig erfarenhet efter sonen dom tog ett år på sig att bli torr. . Vi kämpade och likaså hans dagis så jag vill absolut inte stressa fram något nu men hon verkar ha sån koll. så Hur gjorde ni när era sluta med blöja? Känns som fel årstid men jag kan ju inte vänta på sommaren bara för att. å de kanske kan ta blöja på när de går ut eller så. berätta!

2014-01-24
osisen
osisen

Ja men lite så tänker jag. Att de iaf i början kan ha blöja ute för det e så jobbigt med overallen. Har iofs två men ingen tumlaren så det tar tid å torka säkert två tre dagar.
Men naturligtvis kan hon ju inte ha blöja i evighet så skulle allt gå bra efter en vecka eller så får man ju prova utan.
Nu har hon dock inte bajsat på toa än. Har inte kommit något tillfälle hittills så jag vet inte om det kommer bli ett problem kanske tror hon kommer vilja bajsa i blöjan faktiskt. Men vi får se.
Men om helgen flyter på bra utan olyckor kanske vi ska göra ett försök på dagis iaf. Blir ju förvirrat å ha blöja där å inte hemma.. Bättre å inte ha blöja alls å vånda sig vid det mindre risk att glömma sig då.

2014-01-24
osisen
osisen

Min erfarenhet är att när vi sa att "Hon kissar nästan alltid i pottan, men får ha blöja för säkerhets skull" då verkade de på förskolan tycka att hon lika gärna kunde kissa i blöjan, det blev enklast för dem. Först när hon inte alls hade någon blöja, blev det viktigt för dem att hjälpa henne så att hon hann till toaletten.

Det är min yngsta, som är helt blöjfri innan tre års ålder och som suttit regelbundet på potta så fort hon kunnat sitta själv. Båda de äldre barnen var senare, trots att även de hade tillgång till potta från tidigt. Äldsta var över fyra innan vi plockade bort blöjan, då hände ändå många kissolyckor. Stora dottern slutade helt med blöjan omkring tre och ett halvt.

2014-01-24
ElinVS
ElinVS
Barn på 3 år och 1 månader
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...