App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera
 

Vilken hjälp kan man få?

Vi har alltid önskat att få tre barn. Ett eventuellt tredje är inte aktuellt just nu, och jag har personligen en hel del att jobba på om jag ens ska våga överväga det... Har ju hört talas om auroramottagning, men exakt vad innebär det? Att få hjälp med rädsla inför förlossningen? Jag är inte rädd för förlossningen i sig, utan för att något ska hända med barnet. Födde mitt andra barn i oktober. Förlossningsförloppet gick snabbt och det var inga större bekymmer. Jag hade lite förhöjd temp (38,1) så de tog blodprov på bebisen två gånger under tiden hon låg i magen, men allt var normalt.  Hon föddes, lades upp på mitt bröst, jag hann känna en sekunds glädje och lycka innan hon blev alldeles livlös och snabbt förlorade färg. De rusade iväg med henne och vi fick inget besked förrän nästan 4 timmar senare. Hon mår bra idag, men det var verkligen det värsta jag varit med om. Och inte bara det första, utan alla vändor fram och tillbaka på neo, hur kaotiskt allt blev för oss, och hur det påverkade storasyster - som fortfarande kan börja gråta när jag eller maken ska gå hemifrån utan henne.  Hur ska jag våga bli gravid och våga föda igen?

2014-01-24
ChildofJune
ChildofJune

Josefin, tusen tack för ditt engagerande svar!

Det låter ju inte helt fel att gå igenom förlossningen på det sättet som du beskriver, även om det inte är där min rädsla ligger. Men det är naturligtvis inte helt omöjligt att jag vid en ev ny förlossning skulle få total panik för vad som skulle kunna hända, och det är ju inte alls bra för bebisen i magen. Ska definitivt kolla in det du tipsar om!

2014-02-24
ChildofJune
ChildofJune

Tack för era svar!

Jag var på efterkontroll på MVC i veckan, och jag lyfte några av mina känslor där. Hon sa att om/när vi funderar på fler barn, så var vi välkomna att komma dit på samtal så kan man planera och kolla mer inför vilken hjälp jag (min man har väl inte riktigt samma rädsla) eventuellt är i behov av då.

BVC har jag inte besökt sen jag skrev, men ska höra lite vad hon tycker/tänker kring storasyster. Det är ju en omställning att få ett syskon oavsett, svårt att veta vad som beror på vad.

2014-01-30
ChildofJune
ChildofJune
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...