App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera
 

Trångt bäcken, ta reda på?

Är det någon som har, har erfarenhet, eller vet något, ang. om man har trångt bäcken o därmed kan få en svårare förlossning? Jag är lite orolig för att jag har det, då jag vet sedan tidigare besök hos osteopat att mitt bäcken är snett, och jag funderar över om det kan göra att det kommer bli för trångt för bebisen att komma ut när det är dags. Min benställning är något vriden, inåttåad eller hur man ska kalla det. Vet inte om det har någon betydelse. Jag har funderat mkt på det, men faktiskt inte vågat ta upp det med min barnmorska ännu.

2014-01-22
Cajsaa
Cajsaa

Ida_h82: typiskt! jaja, finns inget annat att göra än att ringa och vara lite vrång som vanligt :-)

2014-01-23
Liina1987
Liina1987

Vet att svärmor ha trångt bäcken å hon ha till viss del därför fått förlösas med kejsarsnitt med både min sambo å hans yngre syster, men svärmor har oxå en del av svanskottan eller nåt sånt som går in i bäckenet å det upptäcktes tyvärr först då hon födde sitt första barn, en flicka som skulle varit några år äldre än min sambo, hon fick tyvärr så allvarliga skador pga av det då man inte visste om detta med svanskottan å det trånga bäckenet, så flickan dog tyvärr bara en kort tid efter hon fötts. Så där efter röntgades svärmor å man fann ut detta å skrev in i hennes journal att vid möjliga framtida förlossningar måste barnen förlösas med kejsarsnitt. Min sambo hade kunnat komma ut vanligt då han hade bråttom ut, men man han ta ut han innan det hände nåt värre. Svärmor tjatade hela min graviditet om detta med trångt bäcken å att jag borde kolla upp mig?! Förstår ju hennes tanke men ändå, det finns inget sånt på varken min mors eller fars sida, så tror inte jag låg i riskzonen.

2014-01-23
ica_86
ica_86

Ida_h82: Vad märkligt då det var där jag önskade få gå. Fick till svar att de inte hade den sortens röntgen...

2014-01-23
Liina1987
Liina1987

Ctubban: det stämmer. fick hem ett brev efter förlossningen där det stod att det var 9 mån väntetid. Jag bor i norrbotten och vet inte om det har med det att göra. Antingen skulle jag få tid till Sunderbysjukhus, Piteå eller Gällivare.

2014-01-23
Liina1987
Liina1987

Min mamma har det så jag var orolig att jag hade ärvt det påtalade det för min bm men hon i princip struntade i det :( men jag födde vaginalt och de gick ok

2014-01-23
Idussen
Idussen

Min dotter låg i säte. Eftersom jag ville undvika kejsarsnitt så blev jag röntgad för att mäta bäckenet. Tur att jag gjorde det då det visade att jag hade för trångt så set blev snitt! När man röntgar bäckenet är det en låg dos och skadar inte barnet :) är du orolig så ska det inte vara några problem att ordna en röntgen!

2014-01-22
Martinaj
Martinaj

Jag tycker absolut du ska ta upp detta med din barnmorska. Under min graviditet var jag orolig för att ha för trångt bäcken i och med att min syster haft en svår förlossning. Jag fick då svaret att det inte gick att göra någonting åt eftersom jag redan var gravid och då får man inte röntgas. Jag hoppas de har större möjlighet att hjälpa dig. Min dotter föddes med akut kejsarsnitt då det tillstötte flera komplikationer samt att hon var ett stort barn. Vägde 4600 gram. Läkaren på bb har nu skickat remiss för att röntga bäckenet för att veta inför nästa barn (om det blir flera). Dessvärre var väntetiden 9 månader...

2014-01-22
Liina1987
Liina1987
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...