App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera
 

Hämta vattkoppor?

Har ni gjort det? Hur gamla var era barn när dom hade vattkoppor? Det känns som det är smart att barnet får det när han är liten. Hur tänker ni? Dela gärna med er!

2014-01-20
jessicamalin
jessicamalin

Vår dotter var sju månader när hon fick vattkoppor. Vad det berodde på fick vi aldrig veta, då vi inte träffade någon som hade vattkoppor eller någon som träffat någon med vattkoppor. Jag hade det vid 4-5 års ålder. Vi besökte sjukhuset, fick domen och sedan hände inte mycket mer. Hon fick koppor i ansiktet, huvud, mage och någon enstaka på ben och armar, de verkade heller inte klia på henne eftersom att hon inte reagerade (vet inte om små barn kanske inte får samma klåda som de äldre?). Prickarna hade hon i ca två veckor men som sagt ingenting som påverkade varken hennes humör, sömn, matvanor eller något. Det enda jobbiga var att vi blev isolerade eftersom att ingen ville träffa oss, på grund av smittorisken.
Jag vet faktiskt inte vad jag ska råda dig till. Eftersom att din son är 14 månader så kan han ju faktiskt börja klia om han har klåda, vilket då är svårt att förklara för honom att man inte får. Riskerna för den delen behöver du nog inte tänka på, det enda du/ni ska tänka igenom är om ni har orken till att vårda ett barn i kanske 2-3 veckor som vägrar sluta klia, blir på dåligt humör, vägrar äta etc. Men ju förr desto bättre, är väl de flestas motto gällande vattkoppor :) Lycka till! :)

2014-01-20
Ung_mamma
Ung_mamma

Mina barn var 5 mån, 5 år och 9 år när de fick vattkoppor, enligt mig klarade sig 5 mån bebisen sig bäst och ändå hade han över 200 bara på huvudet...men led inte av det och ingen av dem fick följdsjukdomar .

2014-01-20
Suzz78
Suzz78

Samemamma: Självklart vill jag inte att han ska få men av kopporna men går det på ålder? Är chansen större att han får men om det blir nu? Eller kan det ändå bli när han är typ 5? Tänker att någon gång kommer han ju ändå få det..

2014-01-20
jessicamalin
jessicamalin

Det var info jag fick när vår minsta var nyfödd och det gick vattenkoppor på storasyskonets förskola. Pratade med Bvc och barnläkare.

2014-01-20
emcb
emcb

Får man vattkoppor innan man har fyllt 1 år så finns en chans att man kan få det igen. Vår son hade när han var 1,5 år. Hade massor men klarade sig bra. Så ju tidigare de får det ju bättre tycker jag.

2014-01-20
Superhallon
Superhallon

Jag skulle gjort det om jag var du det blir värre ju äldre man är när man får det jag var åtta ;0 graders feber i en vecka och miljoner utslag överallt och då men jag överallt

2014-01-20
Idussen
Idussen

Tack för era svar! Jag hade troligtvis vattkoppor när jag låg i mammas mage för hon hade det då och lillasyster o kusiner hade det när vi va mindre och jag fick det aldrig. Men nu är sonen 14 månader och funderade på om jag skulle hälsa på min kusin vars barn har vattkoppor.. Så det är gjort liksom.. Vad tycker ni?

2014-01-20
jessicamalin
jessicamalin

Vattenkoppor kan vara väldigt farligt för spädbarn. Så jag hade inte velat att en bebis ska få det. Har mamman haft vattenkoppor så har alla bebisar ett visst skydd mot vattenkoppor de första 6månaderna men det är ingen garanti. Det har alltså inget att göra med amning att göra. Mina barn är 6 och 2 och nu vill jag gärna att de får det!

2014-01-20
emcb
emcb
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...