App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera
 

Hur hade ni gjort?

Hej!   Har två döttrar som fyller år den 19-e och 20-e feb (5 och 3 blir dem då) de går båda på samma dagis och avdelning. Nu är det så att de vill ha kalas när de fyller år... Min fråga är ska de kunna ha ett gemensamt kalas? Ska man skriva Ni är välkomna till L och M-s kalas på inbjudan... då betyder det väl att den inbjudne ska ha två presenter? Åhhhh är kluven och vet inte alls... samtidigt orkar man inte ha två kalas två dar i rad... och de har gemensamma kompisar eftersom den lille hänger med sin stora syster.... HJÄLPPPPPPP!

2014-01-19
Ibadete
Ibadete
Gravid i vecka 34

Jag tycker att gemensamt kalas låter helt ok. I min stora dotters klass har det inte varit ovanligt med gemensamma kalas, att 2-3 tjejer som fyller år i samma månad, har gemensamt kalas och bjuder hela klassen i hyrd lokal. Smidigt, på många sätt. Presenter blir ju lite känsligt, att presenterna till de olika barnen bör uppfattas som likvärdiga, men jag har inte sett det som ett problem med flera presenter på samma kalas- enklare än två kalas tätt efter varandra.

Vi har ibland bjudit hela klassen/förskolegruppen, då har vi lämnat inbjudan via förskolan/skolan. Ibland har vi bjudit färre, då har vi delat ut inbjudningarna på annat sätt. Vilket som är enligt mig ok, men däremot inte att lämna inbjudningar till bara delar av barngruppen via förskolan eller skolan.

2014-01-21
ElinVS
ElinVS
Barn på 3 år och 1 månader

Tack Solskensmamma :)

Men... är det fel om man endast bjuder flickorna som mina flickor umgås med (tänker från dagis) ?? De leker inte så mkt med pojkarna på avdelningen :S

2014-01-20
Ibadete
Ibadete
Gravid i vecka 34

Eller bjud bara de riktiga bästisarna till varje barn. Eller de i samma ålder.

2014-01-19
solskensmamman
solskensmamman

Men mina har INTE samma kompisar. Så det är olika barn på kalasen... Tänkte inte på att ni kanske får samma barn till båda kalasen... Då hade jag haft 1 kalas och bjudit som du skrev ' välkommen på kalas! Vi firar att X fyller 3 år och Y fyller 5 år...'

2014-01-19
solskensmamman
solskensmamman

Har nästan samma problem här, då de fyller lika tätt. Har löst det genom att 1 får ha 1-2 veckor före och den andre har 1-2 veckor efter födelsedagarna. För på de riktiga dagarna har vi släktkalas och då hinner vi inte ha barnkalas.

2014-01-19
solskensmamman
solskensmamman
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...