App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av cookies.
Läs mer här.

 

kände ni något speciellt vid befruktningen?

Efter skyddat samlag i 5 år så försöker vi få ett tredje barn. Vi har prickat in att ha samlag vid varje ägglossning och speciellt de dagarna före och på de mest viktiga dagarna , men inte lyckats. Nu har vi börjat om på nytt, även nu har vi försökt dagarna före ägglossning och på ägglossning dagen. Igår fick jag som mensvärk/molande värk i äggstockarna, håller i sig idag med men inte lika kraftigt. Idag känner jag mig smått illamående och magen är i uppror. Har inte känt av denna smärta förr vid ägglossning. Inte för att jag tror att man redan kan känna av befruktningen. Men är nyfiken på hur ni kände och hur lång tid efter befruktningen ni började känna något?

2014-01-19
Sockerfritt
Sockerfritt

Hej!
Jag har också äl + 6 dagar nu idag. Har liksom lite ömm/stickande konstig känsla precis ovanför "bukbenet" eller hur man nu ska konna förklara. Haha "ovanför fiffi". 😅
Vi försöker nu med 4:an, och denna gång prickade vi in äl och dagarna innan samt dagen efter. Testade med äl-stickor för första gången också.
I övrigt känner jag mig inte lika tålmodig som jag brukar vara, lite yr, känner lufter starkare ibland, huvudvärk har jag haft länge nu och varm. Blir lite blossig på kinderna och så utan att jag ansträngt mig. Ibland en konstig smak i munnen.
Håller tummarna att vi alla kan plussa nu denna månad. 🙏🏽💖

2020-10-04
een_894
een_894
Barn på 2 år och 2 månader

Saftigbulle, saragra och Nyfikenienstrut - hur har det gått för er? :) Jag känner precis såhär (är äl+6 nu) och undrar också om det kan vara första tecken på graviditet?

2020-09-23
Hannison
Hannison
Gravid i vecka 8

Jag undrar också detta 😬

2020-09-09
Nyfikenienstrut
Nyfikenienstrut
Barn på 2 år och 1 månader

+1 på den!! Spännande 🙈

2020-05-26
saragra
saragra
Gravid i vecka 25

Hej Sockerfritt, jag tänkte följa upp på din tråd här, efter 4 år ser jag. Jag känner samma och undrar nu om du blev gravid och fick ditt tredje barn ?

2020-05-20
saftigbulle
saftigbulle
Gravid i vecka 11

Jag skrev lite fel där. Vi hade samlag 2 dagar före innan den dagen jag hade ägglossning och på samma dag som jag hade ägglossning. Men jag har aldrig känt så här vid ägglossningen.

2014-01-21
Sockerfritt
Sockerfritt

Börjar fundera på om det inte är ägglossningssmärtor du känner... Kroppen förändras ju... Efter fyran fick jag väldigt ont runt äl, och vi jobbade ju på femman så testade med äl-stickor samtidigt. Dagen innan och samma dag som äl, fick jag mycket ont och mådde illa... Trodde inte vi skulle bli gravida eftersom vi hade sex fyra dygn innan äl (enda sexet på två veckor), jag hade så ont så sex var uteslutet... Men blev gravida ändå.
Och äl har man väl inte i en vecka, jag läste att man var befruktningsbar i 12-48 timmar efter att ägget har lossnat. Testar du med äl-stickor? De kan visa stegringen i en vecka före äl, men är inte positivt förrän båda strecken är lika starka.

Äl-smärtor påminner mycket om gravidsymptom.

2014-01-20
zmiley
zmiley
Bebis på 7 månader

Fick grav symtom när mensen skulle kommit, illamående och halsbränna. Kände inget av själva befruktningen...

2014-01-20
emcb
emcb

Ok. Jag har ägglossning nu och haft snart i en vecka. Och under de här dagarn så har vi självklart haft samlag. I fredags började jag känna som en molande värk i magen och vid äggstockarna. Höll i sig lördag och Söndag. känner även lite i dag. men inte lika mycket.

 

Jag tänker inte hoppas eller känna efter syntom. Men jag har aldrig känt såhär vid ägglossning förr.

2014-01-20
Sockerfritt
Sockerfritt

Kände lite molvärk/mensvärk i äggstockarna vid ägglossning(visste inte då att det var äl), och vis befruktningen kände jag mer en svidande mensvärk. Nu i efterhand skulle jag kunna sätta både datum och tid på när det var, just då hade jag dock noll koll!

2014-01-19
Plumpan
Plumpan

Ok. Med äldsta upptäckte jag min graviditet sent, med mitt andra 2-3 veckor efter beräknad mens. Och nu har jag fått som molande mensvärk mitt i ägglossningen, brukar aldrig ha det, magen är orolig, huvudvärk och lätt illamående. Men inte kan det komma nu. Så tidigt. Den som väntar får se :)

2014-01-19
Sockerfritt
Sockerfritt

Är gravid med femte barnet, med de tre första kände jag ingenting förrän v.6-10.. Men de två sista kände jag själva befruktningen, hade koll på äl-sekret och visste på ett ungefär när äl skulle ske... Vi hade sex och någon dag senare knäppte det till i äggstocken, det liksom blixtrade i magen, och jag bara visste att "nu tog det sig!", den där endaste sekunden gav så mycket information och förhoppningar, vilket graviditetstestet bekräftade två veckor senare. I övrigt har jag endast börjat må illa och blivit trött runt v.6-8. Inga andra symptom.

2014-01-19
zmiley
zmiley
Bebis på 7 månader

Tack. Jag ska inte ha mensen än. Men har ägglossning nu och haft den några dagar.

2014-01-19
Sockerfritt
Sockerfritt

Fick svullna bröst och lätt illamående en vecka efter ägglossning. Även lite molvärk. Så det kan gå rätt snabbt :)

2014-01-19
AnnaTrulsson
AnnaTrulsson

Jag började må illa 6 dagar efter ägglossning som sedan höll i sig i 26 veckor så det var ett tidigt symptom 😉 håller tummarna för att det har tagit sig för er!

2014-01-19
saranelson
saranelson
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...