App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera
 

Någon som vet?

Min son är 5,5 månad och har haft rikliga diarréer i 2 veckor nu. Åkte till akuten förra veckan då sa läkaren att det kanske var förstoppning och gav laktulos. Ger det fortfarande, testade att inte ge i ett dygn men då var han väldigt ledsen och sov inte bra! Det kommer även slem i blöjan. Han verkar inte må dåligt av detta, annat än att han vaknar av sina diarréer på natten. Får byta ca 10-15 blöjor per dygn, varje gång är det diarré. Ringde primärvården måndags, de sa att så länge han kissar och äter så är allt bra. Men någon som vet vad detta kan vara? Känns ju inte direkt normalt...

2014-01-19
1katarina1
1katarina1

Nu pratade jag med vår BVC, hon sa att det kanske är havregröten som vi gav smakportioner av innan han blev dålig i magen. Så ska testa att börja ge det igen med rapsolja, om han blir sämre igen så ska vi få komma in på en tid. Fick annars en läkartid om en vecka så är allt normalt får vi vänta tills dess. Tack alla för svar!

2014-01-21
1katarina1
1katarina1

Primärvården sa alltså att jag skulle fortsätta med lactulos, men vill ju inte ge honom om det inte är bra. Barnakuten trodde det var förstoppning men att diarrén var sånt som 'gick förbi' förstoppningen i tarmarna. Kändes inte som att det var förstoppning enligt mig, men när både barnläkare och primärvården säger att jag ska ge lactulos tills det 'blir bra' så har man ju litat på dom...!

2014-01-20
1katarina1
1katarina1

Okej tack för råd, jag tänker avvakta med laktulos nu och inte ge mer alls. Och så ringer jag BVC imon och hör med dom!

2014-01-20
1katarina1
1katarina1

Men lactulos gör ju att avföringen blir lös. Så om du ger lactulos blir han ju lös... Hur kan de tro att han är förstoppad om han har diarré? Jag tycker du ska söka läkare igen och jag hade nog slutar med lactulosen, åtminstone trappat ner.

2014-01-19
emcb
emcb

Men varför kommer det mycket slem i avföringen tro? Det är inte farligt eller?

2014-01-19
1katarina1
1katarina1

Han tuggar mycket, kan det bli så av tänderna? Ger 2,5 ml 2 ggr per dag, enligt barnläkarens anvisningar. Testade att inte ge något alls under ett dygn men då var han väldigt ledsen osv, så vet inte om jag vågar sluta ge honom igen!

2014-01-19
1katarina1
1katarina1

Endast ersättning får han nu, detta började i samma veva som smakportioner i mild havregröt. Vi ger inte det längre dock, ändå fortsätter diarrén.

2014-01-19
1katarina1
1katarina1

Vad äter han? Ammas, ersättning, smakportioner? Samband med början av smakportioner? Spontant så känns det ju som att man kanske ska ta prov på det. Men samtidigt är han pigg och äter då är det ju ett gott tecken!

2014-01-19
Annalindeberg
Annalindeberg
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...