App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera
 

Håret

Hej! Skulle behöva veta om någon mer har haft det så här, jag har ( tror jag) börjat tappa hår.. Så att på Endel ställen vid öronen nacken mittbenan är det nästan som bebis fjun..som att håret gått av lixom.. Syns jättetydligt om jag tex sätter upp håret. Jag förstår givetvis att jag måste kolla upp det men vill kolla om någon annan haft det så här? Jag har en dotter på lite över året.

2014-01-13
Jane_89
Jane_89

Okej, intressant! Hade ingen aning om det! Jag ska kolla, tack!:)

2014-01-14
Jane_89
Jane_89

Du kan kolla in våran hemsida där du kan finns bra produkter till hyfsat låga priser.(vet ej om man får tipsa om hemsidor här men de gör ja ändå : baressoshop.se) hoppad du hittar någe bra :)

2014-01-14
Barafija
Barafija

Håret har som ett fjällsikt och schampot öppnat upp de o rengör inpackningen går in och reparerar och balsamet stänger igen fjällsiktet därför måste man använda balsam efter :) .. De finns många bra inpackningar de beror helt på vad man vill betala?.. Jag kan dock inte rekommendera något från en vanlig butik då jag själv bara använder frisör produkter. (Mitt hår är typ mitt allt och därför väljer ja o kosta på mig bra produkter)

2014-01-14
Barafija
Barafija

Barafija varför ska man ha balsam efter inpackning? Kan du rekommendera någon inpackning som finns i butik?

2014-01-14
Jane_89
Jane_89

Jane_89 jag tycker du gör helt rätt som ska köra me inpackning tänk på att ALLTID använda balsam efter inpackning :) och om du mot all förmodan vill färga tycker jag du ska köra på toning då de är mer skonsamt mot håret

2014-01-14
Barafija
Barafija

Barafija tyckte också det var konstigt.. Men jag ska börja med inpackning och vara lite försiktig med håret och INTE färga det så får man se. Sedan så kan håret reagera på stress har jag läst.

2014-01-14
Jane_89
Jane_89

Jag är frisör och mitt svar på din fråga är: efter förlossningen och under amningen går håret in i en såkallad vilofas då inget nytt hår växer ut man tror de beror på alla hormoner som ändras i kroppen men när hormonerna återgår till de normala så tar de vanligtvis ca.3 till 4 månader innan håret återgår till o växa som innan. Tycker dock de låter lite knas att du börjat tappa hår så långt efter förlossningen men de kan mycke väl ha o göra me detta klimat och skandinaviskt hår är mycke känsligare. Hoppas du får den hjälp du behöver :)

2014-01-13
Barafija
Barafija

Nu lät det som jag hade korta hårtussar på hela huvudet, det stämmer inte riktigt. Det är nacken, vid öronen och mittbenan trodde frisören att det kunde ha att göra med att man tappar mycket hår efter amningen och att det är på väg ut igen..

2014-01-13
Jane_89
Jane_89

Verkar som jag inte är ensam då. Ja så är det elinVS men det är inte det som är mitt problem. Jag tappade jättemycket hår ( från rötterna) när jag slutade amma men det här är något annat. Håret liksom hår av på något vis och lämnar bara kvar 4-5 centimeters tussar. Jag pratade med en frisör efter inlägget och hon trodde att det kunde bero dels på kylan och att vi som har skandinaviskt hår är lite känsligare just under vinter halvåret och sedan att tjocka jackor och mössor skaver på håret mer än man tror vilket stämmer med mitt nackhår. Sedan har jag efter jag fått barn mycket tunnare och känsligare hår så man kanske bör vara försiktig med både färgning och hur man kammar håret osv.

2014-01-13
Jane_89
Jane_89

Jag frågade en frisör om detta, för jag upplevde samma sak. Hon sa att under graviditeten, samt ibland även medan man ammar mycket, tappar man väldigt lite hår. Därför tappar man extra mycket efteråt istället, man tappar allt det man normalt skulle ha tappat under den överhoppade tiden under en period efteråt istället. Däremot var min yngsta säkert ett och ett halvt då jag frågade och både jag och frisören tyckte att det var lite för lång tid efter förlossningen för att det skulle vara hela förklaringen. Fick tips att äta någon multivitamintablett några månader, för att se om det hjälpte. Jag gjorde dock aldrig det, men bytte till skonsammare schampo. Och oavsett vad orsaken var, så har det blivit bättre.

2014-01-13
ElinVS
ElinVS
Barn på 3 år och 7 månader

Har exakt samma och hade i början när jag var gravid och sen började det igen när sonen var ca 4 månader o det har hållt på.. Nu är han 14 mån.

2014-01-13
jessicamalin
jessicamalin

Samma här, har nu börjat tappa lite mindre iaf (7,5 mån efter fl) och har typ lite stubbhockeyfrilla : S

2014-01-13
McLarsson
McLarsson

Jag tappar ganska mycket tex när jag duschar,kammar osv.. Men det här är så konstigt,på Endel ställen har jag typ bara fyra centimeter långt... Vad tror du det kan bero på? Har vi fortfarande massa extra hormoner i oss så det blir så här?

2014-01-13
Jane_89
Jane_89
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...