App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera
 

Bilstol?

Hej! Verken jag eller min sambo har körkort, och vi väntar nu vårt första barn. Så jag har börjat fundera på det här med bilstol osv. Självklart är de ju viktigt att ha en sådan, men nu till min fråga. Har ni några bra tips på bilstol (babyskydd?) till nyfödd, eftersom vi inte har körkort har vi ju heller inte någon bil. Och jag tänkte som så att vi inte alltid åket med samma person hela tiden. Hur gör jag då med bilstolen? Finns det någon med erfarenhet av detta? Finns det någon bra stol som man endast fäster i bältet? Eller är jag ute & cyklar? Jag kan ju känna det, att är man ute med en kompis, o sedan sätter sig i nästa bil, så blir det väl fruktansvärt jobbigt om man ska av o på med stativet till bilstolen? Snälla hjälp mig, jag behöver svar på mina frågor! Mvh gravid/orolig/i behov av tips.

2014-01-13
Fiia1990
Fiia1990

Visst finns det babyskydd du sätter fast med enbart bältet! Vi hade en egen bil men då sambon även använde bilen i jobbet var vi tvungna att ta ur babyskyddet varje gång så vi valde att inte ha isofix. Vi hade en Maxi Cosi Cabriofix som är superenkel att sätta fast med bältet :) Be gärna någon i butik visa hur ni spänner fast babyskyddet oavsett vilken stol ni väljer, det är ju väldigt viktigt att det blir rätt! :)

2014-01-13
sandrapatricia
sandrapatricia

Tack för tipset.

2014-01-13
Fiia1990
Fiia1990

Annars finns experter på NTF om ni har en sån nära :-)

2014-01-13
Sunsweet
Sunsweet

Vi hyrde babyskydd på NTF, super bra! Har nu Länsförsäkringar som bank? Vi har det och då fick vi hyra gratis! Vi var jätte nöjda! Brio babyskydd var det förresten! :) Om någon av er kan och ni har råd, så ta körkortet. Det är guld värt, särskilt om man har barn :) Lycka till o kram!

2014-01-13
jessicamalin
jessicamalin

Dom i barnaffärerna kan visa dig dom enklaste modellerna som är lätta att flytta från bil till bil. Kolla gärna vikten på den också eftersom du ska kånka på den så kan det vara skönt med en lättviktare

2014-01-13
Sunsweet
Sunsweet
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...