App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera
 

Bärsele?

Hej. Jag köpte för några dagar sedan en bärsele till min 1 1/2 månaders bebis. Men när jag sätter honom i den så börjar han skrika jättemycket! Tänkte kolla om någon här har använt bärsele och kanske varit med om detta? Behöver han kanske vänja sig innan han börjar gilla den eller borde jag skicka tillbaka bärselen medans jag kan? Känns ju dumt att tvinga honom att sitta i den :(

2014-01-12
elenor92
elenor92
Barn på 3 år och 8 månader

Okej va tråkigt. Då är det kanske lika bra att skicka tillbax den om han inte börjar gilla den i veckan. Tack för hjälpen allihop :)

2014-01-13
elenor92
elenor92

Vi har en babybjörn (3-15kg) o sonen älskade att sitta i den. Somnade nästan direkt så fort vi hade honom i bärselen. Dock kunde vi inte använda den länge. Tror d gick till hans va 3 månader sen la vi undan den. Ryggen tog för mkt stryk, kände jag. En kompis köpte en babybjörn ergo (eller va den heter) o hennes dotter avskyr den. Dom har försökt ett par gånger men hon vrålskrikee varje gng o nu behöver hon vara se den o börjar gråtta direkt. Så för dom va d ingen hit.

2014-01-13
Adde86
Adde86

Tack för alla svar :) får nog prova den några gånger till i veckan. Skulle vara skönt att ha händerna fria ibland då han vill bli buren hela dagarna. Men om han inte verkar gilla den när nästa vecka är slut så får jag väl skicka tillbaka den å gå runt och bära på honom ett tag till :)

2014-01-12
elenor92
elenor92

Jag har testat både babybjörn och bärsjal. I mitt tycke-och barnens- var tricotsjal bäst när de var riktigt små.

2014-01-12
ElinVS
ElinVS
Barn på 3 år och 1 månader

Vi hade babybjörns klassiska m ryggplatta och min son bodde praktiskt taget i den. Så när han började bli tung köpte vi babybjörn som är ifrån 3mån-2år och den var grymt bra, fick inte ont i varken axlar eller rygg. Använde den flitigt och när han blev över året hade jag den tex på resor, på flygplatsen när man inte kan ha vagn osv. Så vi använde den faktiskt tills han var två år!

2014-01-12
emcb
emcb

Jag har en babybjörn från 3 kg. Har använt den två gånger nu. Första gången skrek han bara så jag tog ur honom igen å andra gången va han lite grinig men somnade efter en stund. Har lite svårt att bestämma om jag ska ha kvar den eller inte :/

2014-01-12
elenor92
elenor92

Har en babybjörn vi med så vi börja tidigt med den för att lill grabben skulle vänja sig, vissa dagar gick det inte allas medans vissa dagar gick det bra. Gossen är nu 4 mån och för ca en mån vägra han sitta i den, provade då att vända honom framåt han var stark i naken då annars hade vi väntat. Han älskar den nu för han kan va med på nästan allt är en jätte nyfiken å framåt gosse.

2014-01-12
Dollfan
Dollfan

Jag hade nog skickat tillbaka den. det är ju ganska dyra saker och jag vet inte om jag tycker de är värda det överhuvudtaget då barnen fort blir toktunga. Mina axlar pallar iaf inte det även om jag hade en sådan med ryggplatta som stöd. 

Man ska ju bära korta stunder i början men om han skriker så är det kanske inte hans grej helt enkelt :/

2014-01-12
osisen
osisen

Det beror på vilken bärsele man har, vissa kan man ha från nyfödd. Det kan man med ergobaby med infant inlägget. Vi hade vår när han var 1 vecka. Se så hon inte sitter obehagligt med benen eller armarna. Annars kanske det är en vanesak :-)

2014-01-12
Emilius
Emilius
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...