App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera
 

Dagis eller ej?

Ni som e gravida nu och har barn sedan tidigare. Hur hade ni tänkt göra med dagis för de äldre barnet när bebis kommer? Ska syskonet gå kvar på dagis eller ska hen få vara hemma hädanefter till bebis börjar? Jag känner på ett sätt att de känns konstigt att lämna bort nåt barn när man ändå går hemma med ett annat samtidigt som jag inte vill ta bort barnen eftersom de troligtvis e dem som barnen ska börja i skolan med. De e långt kvar för min del men de e ändå tankar som snurrar lite.

2014-01-09
StinaC
StinaC
Barn på 3 år och 7 månader

Är de 15 timmarna gratis i alla kommuner? Någon som vet?

2014-01-11
Cissan25
Cissan25
Barn på 1 år och 7 månader

Det är inte alltid lätt att veta vilket val som är det bästa för ens familj. Vi har ju valt att ha syskonen hemma istället för på förskola och det har fungerat väldigt bra. De två äldsta var hemma ända fram tills de började förskoleklass. Hemma med mig just nu är våra söner som är 2 veckor, 2 år och 4 år. 2- och 4-åringen har stort utbyte av varandra de dagar vi "bara" är hemma. Visst innebär det säkert mer jobb för min del att ha även de större barnen hemma och inte samma chans till att kunna vila en stund när bebis sover men jag tycker att det är värt det och barnen trivs också med att få vara hemma. Även om jag tror att de säkert skulle trivas om de gick på förskola också men när vi har möjligheten att låta dem få vara hemma och vi alla trivs med det så ser vi ingen anledning att låta dem gå på förskola.

Ni får fundera vidare vad som känns bäst för just er familj :)

2014-01-10
vevvis81
vevvis81

Min son var tre när liten kom. Han fick gå 15tim/ vecka 9-14 tisd,onsd,torsd. Men var hemma ibland när han kände för det eller om vi ville göra annat. Inte så många i hans ålder hemma så var bra för honom att få leka lite med kompisarna! De första två veckorna efter att bebisen kom var han hemma med oss för att lära känna bebisen. Dessutom var han mkt sjuk under tiden jag var föräldraledig så han var inte mkt på förskolan i perioder.

2014-01-09
emcb
emcb

Vår son var 15h när lillasyster kom. Kändes rätt för oss och det var skönt att få lära känna nya bebisen lite bättre när man är själv :)

2014-01-09
Superhallon
Superhallon

Jag har tre barn två på 3.5år o en på 2år de äldsta tycker de e jättekul på dagis yngsta visar fortfarande missnöje när jag lämnar. Tänker egentligen mest på de äldsta eftersom dem har mer behov och dem tycker om dagis. Men när dem e på dagis leker dem inte med någon annan än varandra (tvillingar) e dem inte på dagis så går vi ju på öppna förskolan. Jag bara tänker hur jobbigt de kommer vara att göra alla färdiga varje dag o köra fram o tillbaka hela tiden. Svåra beslut e de. Men vi vet ju inte om grav går vägen ännu så.

2014-01-09
StinaC
StinaC

Vi har inte haft våra på förskola utan de har fått/är hemma med bebis.

2014-01-09
vevvis81
vevvis81

Vår går ibland på de tre timmarna per dag som är gratis (8.30-11.30 varje dag blir 15 timmar). Kanske 1-2 ggr per vecka i snitt. Gick mindre i början ca 5 ggr de 5 första månaderna, men nu är han mer sugen på att leka och ingen annan är ju dagledig... Av hans kompisar alltså

2014-01-09
solskensmamman
solskensmamman
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...