App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera
 

Bagare!

Hej! Finns det några bagare där ute? Jag är väldigt sugen på att utbilda mig till det, skulle gärna vilja veta för och nackdelar, om det är en väldigt svår utbildning osv. Just nu är jag utbildad inom vårdyrket.

2014-01-09
Jane_89
Jane_89

Tack ica_86. Jag tror också att det är lite romantiserat och kan tänka mig att det är tungt! Väldigt intressant det där med tänderna! Hade jag aldrig trott! Jag står lite i ett vägskäl känner jag. Antingen får jag fast anställning där jag är nu eller så " uppgraderar" jag mig inom vården eller så satsar jag på bagare. Det är många år att plugga vad jag än väljer. Fördelen med vård yrket är att det alltid (!) finns jobb.. Hur ser arbetsmarknaden ut för bagaren?

2014-01-10
Jane_89
Jane_89

Läste till bagare/konditor på gymnasiet å tog studenten 2005 (3 år utbildning). Jobbade sen efter det ca 3 år inom branschen. Vet ju ej va för utbildning du tänkt på men tyckte min va ok å kul än om slitsam ibland. Fördelarna e ju att få skapa å va kreativ, att börja tidigt (oftast) innebär ju att man ha stor del av eftermiddan ledig (iaf när jag jobbade). Nackdel, tidiga tider, tunga lyft många gånger, sliter på kroppen, många som jobbar länge inom yrket utvecklar många gånger allergi mot mjöl å får ibland astmaliknande besvär (mjöldammet). Trots allt tjänar man rätt hyfsat. Men tyvärr tror jag att många romantisera yrket än om det såklart e ett kul jobb men det e ju oxå det, ett jobb som alla andra. En sak till, tandläkarna gillar ej (eller gillar, hur man nu ser på det) bageri då det sliter mycket på tänderna allt mjöldamm å socker som far runt, så gå till tandläkarn regelbundet e mitt tips om man ska jobba i denna bransch ;) Fråga på om du undrar nå mer.

2014-01-09
ica_86
ica_86

Tack för ditt svar och syn på det hela, att gå upp och jobba tidigt är inget problem för mig, det hör jag i mitt nuvarande yrke lika så helg jobb, det är även tungt, slitsamt och psykiskt jobbigt ;) jag älskar också att baka och skapa! :) hur lång är din utbildning som du ska börja på? Den jag kollat på var bara ett år.

2014-01-09
Jane_89
Jane_89
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...