App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera
 

Nyfiken hur andra tänker kring att sova i samma säng som sina barn.

Om det funkar för alla parter att dela säng, har ni någon "åldersgräns" där ni tycker att barnen ändå borde sova i egen säng? Bara nyfiken :)

2014-01-08
Teskedsgumman
Teskedsgumman
nyfödd bebis

Våra stora barn sov nästan aldrig i sina egna sängar när de var små. Under lite mer än  ett och ett halvt års tid, sov vi oftast alla fyra i dubbelsängen. Därefter fick barnen ett eget sovrum att dela på och sen sov de nästan alltid i sina egna sängar där. (Det var inte alltid så mysigt med samsovningen mot slutet, då storebror helikoptrade runt i sängen och stoppade sina svettiga fötter i ansiktet på mig, samtidigt som lillasyster snurrade mitt hår runt sina fingrar...) Det förekommer även på senare år, att de frågar om de får sova med oss, men då har vi alltd sagt nej. Det underlättar inte sovkvaliteten för någon av oss. De är nu tio och tolv.

Vårt yngsta barn sov bäst i vaggan eller babyliften när hon var riktigt liten. När hon var omkring fyra månader gammal och började bli för stor för vaggan, flyttade hon över till vår säng istället. Där sover hon fortfarande. Hon blir snart tre år och vi börjar känna att vi gärna skulle se att hon sov i egen säng. Men än så länge är det inte aktuellt att tvinga henne. Hon är trygg hos oss och vi lider inte av det. Men ibland är det lite jobbigt att trängas och vissa "vuxenaktiviteter" blir ju svårt att ägna sig åt i sängen...

2014-01-09
ElinVS
ElinVS
Barn på 3 år och 7 månader

min sjuåring får inte sova i våran säng men det beror på att han e som en virvelvind och är inte jag å mannen i sängen så ramlar han bara ur.. när vi ska samsova lägger vi en madrass på golvet bredvid min sida sängen så ja kan gosa med honom så sover han där.. känns lite hemskt å jade det funkat hade han fått sova med oss än.. dottern däremot ligger hos oss hela tiden typ.. hon bara vaknar å vaknar när hon sover i sin säng så hon kommer oftast in till oss någon gång under natten.

helst hade jag haft sängen för mej själv.. ja möjligen att mannem kan få sova där åxå.. men så länge barnen har behovet av å sova där så får jag väl dela med mej även om ja sover som en kratta då.

2014-01-09
osisen
osisen

Barnen är bara barn en gång och det är bara under några är som barnen vill sova hos föräldrarna så (om det går) varför inte låta barnen/barnet få ligga nära och bara få suga in all trygghet som finns!

2014-01-09
Annabus
Annabus

Mina barn har fått sova i egen säng,eget rum direkt från födseln.så är jag uppväxt. Barn 2 började dock sova med oss när han va 6mån. Nu är han 3,5år och vi har nu startat projekt" sova i egen säng" då vi väntar tillökning och troligen kommer nästa att ligga med oss (har vant mig nu och tycker att det är mysigt) vill förhindra olyckan där storebror klättrar upp på bäbisen. Min ny blivna 7åring har alltid sovit i egen säng och kan inte somna med oss alls..

2014-01-09
ballongvisp
ballongvisp
Barn på 1 år och 8 månader

Jag läste om en studie som var gjorde i USA tror jag det var. Iaf så hade man följt familjer där hälften hade bebisarna sovandes i föräldrarnas säng och andra hälften så sov barnen ensamma i sin egen säng. 65 barn av dom som sov med föräldrarna dog i plötslig späddbarnsdöd och andra olyckor. Av bebisarna dom sov själva dog 2500 av plötslig späddbarnsdöd. En teori är att barnen glömmer bort att andas och att när barnen ligger bredvid föräldrarna så ligger minst en förälder ansikte mot ansikte till barnet och att då barnet blir påminnt om andningen för att han/hon känner av förälderns

2014-01-09
Duhittademig
Duhittademig

Min dotter är 2 mån och har sovit i sin säng från början. Att barn sover i samma säng som sina föräldrar tycker jag är löjligt, de bådar ju ingen gott.

2014-01-09
batgirl
batgirl

Jag tycker att barn alltid ska ha möjlighet att få sova med sina föräldrar om dom behöver det.Men tror att det är bra att dom kan sova själva också. Våran dotter sover halva natten i sin säng och andra halvan i vår säng dock tycker både jag och pappan att det är lite jobbigt/ läskigt för hon far runt så mycket och vi är livrädda att hon ska ramla ur sängen.

2014-01-09
Jane_89
Jane_89

Säger som lindarutan. Sonen sover oftast i sin säng men ofta hos oss också, när pappan gått till jobbet på morgonen och vi somnar om så sover vi under samma täcke i våran säng. Och på helgerna när pappan är hemma vill sonen gärna sova mellan oss hela nätterna och det får han, det är så himla mysigt! :) Jag ser ingen åldersgräns så direkt, vill han komma när han är över 10 för att han drömmer eller så så är han välkommen! :)

2014-01-09
jessicamalin
jessicamalin

Vi har absolut ingen åldersgräns. Jag tror inte att det är något dåligt att barn vill sova med sina föräldrar. Jag ser det enbart som trygghet, närhet och kärlek. Vår dotter har för det mesta sovit själv, på grund av att hon velat det. I början sökte hon närhet och sov hos oss varenda natt, men sedan märkte vi att hon (vid 4 månader) inte kom till ro och hade sig, vilket förändrades helt när vi la ner henne i sin egna säng.. Hade gärna velat sova med henne men eftersom att hon väljer att sova själv så får vi helt enkelt ta det som det är :) plus att det är också väldigt mysigt när hon kommer klättrandes på morgnarna och ska krypa ner under täcket :)
Har också fått för mig att det underlättar nu när nummer två är på väg. Om det sedan blir bakslag och vi helt plötsligt har två barn som vill vara i vår säng om nätterna så får vi lösa det då :)

2014-01-09
Ung_mamma
Ung_mamma

Min son sover i egen säng. Hade jag fått bestämma så hade vi samsovit lääänge! Min sambo jobbar endast nätter och sova ihop gör vi aldrig för han är uppe hela nätterna på helgerna också. Därför hade det varit så mysigt!! Men han sover bäst i sin säng och det känns så dumt att ändra på det. Men om han däremot skulle börja vilja sova med mig när han blir äldre så skulle jag inte säga nej. Hade kanske haft en annan inställning om min man och jag sov ihop. :)

2014-01-08
Josephineback
Josephineback
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...