App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera
 

Lägga efter amning

Nattetid vaknar ofta min lille när jag försöker lägga honom i babynestet efter amning och blir ledsen om jag inte tar upp honom igen. Har ni något bra knep? Har testat att ha nestet i spjälsäng bredvid mig, att ha der mellan mig och sambon och lite olika för att kunna lägga ner honom försiktigt, men inget hjälper

2014-01-06
malle00
malle00

när du lägger ner så har du en hand under rumpan å skaka upp och ner eller sida till sida samtidigt som du har din kind mot lillen å släpper när de somnat. funkar för mig:)

2014-01-08
Affoni
Affoni

Vår dotter på 2,5 månad är olika varje natt. Fram till ganska nyligen har hon sovit på magen på min mage eller på sidan mot min sida med min arm runt henne. För någon vecka sedan började jag försöka lägga henne i nestet bredvid mig i sängen (vilket inte gått tidigare). Nu funkar det ungefär varannan natt beroende på hur trött hon är. För att det ska gå måste jag lägga henne på sidan och lägger min hand mellan hennes ben så jag håller handen mot rumpan och gungar henne tills hon somnar, nestet ligger också nära mig. När jag ammat så rullar jag tillbaka henne. Om hon vaknar till så gungar jag henne så hon somnar om. Men som sagt funkar ungefär hälften av nätterna och andra hälften får hon sova på mig så jag kan gunga henne mer.

2014-01-07
Jonna Olafsson
Jonna Olafsson

angående pyjamas aå beror det väl lite på hur varmt ni har det hemma o vad för typ av täcke den lille ska ha. Vi har super varmt hemma o har då haft en kortärmad pyjamas med korta ben. nu har han vanlig pyjamas o det funkar super. ibland när min son varit förkyld har jag lagt dit kudden efter amning men då haft han kvar bredvid mig o han har då somnat igen direkt. Oerhört stort behov av närhet!

2014-01-07
Johanna
Johanna

bara testat två olika nappar än, får försöka med några fler. ang hud mot hud som Johabna skrev - är det bättre att låta honom vara utan pyjamas om han ska sova kvar mot mig?

2014-01-07
malle00
malle00

Snart en månad, ja. hur ska jag göra med kudde om jag istället låter honom sova på sidan mot mig? kudden som bvc rekommenderade är för tjock för att han ska kunna ligga på dem när han ammar

2014-01-07
malle00
malle00

om du hänger över Babynestet typ på alla fyra? hade samma problem min son vägra somna om när jag la ner han. Det gick bra på kvällen inför natten efter vaggning, vaggade han nästan varje kväll i över 4 mån. Ibland fick jag göra det momentet 3-4 ggr innan han faktiskt sov o inte vaknade direkt. Nattetid orkade jag aldrig hålla på o vagga vilket resulterade i att jag gav upp rätt snabbt med att lägga tillbaka han i nestet efter nattmålen. Han har blitt kvar i sängen med mig o sovit hud mot hud.. Vet att man kanske egentligen inte ska det men men.

2014-01-06
Johanna
Johanna

Nappen tar han inte. får inte till amning över kanten på nestet med hans kudde och allt, annars hade det varit bra

2014-01-06
malle00
malle00

Testat att amma när han ligger i babynest? :)

2014-01-06
Nrj88
Nrj88
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...