App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera
 

Sluta jobba?

Hej. Vi ska bli föräldrar till vårt första barn, av allt är väldigt stort och man har många frågor. Min största fråga gäller, när ska man sluta jobba? Hur länge orkar man? Det är förstås individuellt men det kanske finns något tips. Jobbar på förskolan och har 26 barn från 3 till 5 år på min avdelning, sov barn + blöj barn och barn med speciella behov. Själv mår jag jätte bra, men börjar känna att det tar emot lite, magen börjar bli i vägen och tröttheten kommer och går. Men jag vet inte hur jag ska göra. Hur har ni gjort?

2014-01-06
Titti455
Titti455

Jag jobbar i hemtjänsten och tänkte jobbat till 3 v innan men valde att söka hp från 1/2 hade bf 26/3 och det var tur jag gjorde det sista dagen var jag förstörd och jag orkade knappt efter jul bar så trött men detta är individuellt men sök hp om du kan är rätt skönt att vila innan bebis kommer :)

2014-01-06
Idussen
Idussen

Jag jobbade halvtid 60-30 dagar innan och inget alls 30 dagar innan - hon anlände. Jobbar i butik :)

2014-01-06
minstjarna
minstjarna

Man ska ju undvika tunga lyft ( finns de som menar att över 12 kg bör man inte lyfta upprepade gånger per arbetsdag, helst inte heller komma över 1000 kg sammanlagt per arbetsdag - så tex inte göra mer än 100 st 10 kg lyft varje dag). Så undvik att bära/lyfta barnen. Lycka till med bebisen

2014-01-06
solskensmamman
solskensmamman

Som förskollärare är det lite av ett lotteri, om du kan få grav-penning eller inte. Det beror mycket på om du skriver en bra ansökan och sen ska du ha tur med handläggaren också. Jag vet förskollärare som har fått beviljat och andra som fått avslag. Så om du vill söka, gör det snarast. Jag har varit mycket sjukskriven under mina graviditeter. Men med andra barnet jobbade jag heltid i slutet och då jobbade jag fram till ca två veckor innan förlossningen, vilket nog var närmare en månad innan bf. Med äldsta jobbade jag tills en och en halv månad innan förlossningen, men sen anmälde jag mig arbestlös när mitt vik tog slut. Fick stämpla fram till förlossningen. Med yngsta jobbade jag inte mer än 25% på slutet, efter att ha varit sjukskriven på heltid i flera månader. Men 25% jobbade jag fram till bf. Jag jobbar som fritidspedagog. Jag fick en direkt order av min chef att undvika ett barn som ofta var våldsamt, i övrigt jobbade jag med alla barn som vanligt, de  timmar jag var där.

2014-01-06
ElinVS
ElinVS
Barn på 3 år och 1 månader

Bägge mina grav har jag gått på ledigt i v 32.. Alltså 60 dagar innan bf.. Kobbar inom vården så har fått gravpenning bägge gångerna!!

2014-01-06
Linz
Linz
Barn på 2 år och 5 månader
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...