App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera
 

Dunderförkyld 4-månaders

Usch jag kan verkligen inte sova, min dotter på 4 månader är riktigt täppt i näsan och slemmig i halsen. Började igår morse när hon vaknade men idag har hon fått upp en massa grönt slem när hon hostar, så nu ligger jag och lyssnar på hennes andning. Det känns bra att det kommer upp för då kanske det försvinner fortare, men är det normalt att det är grönt? Och har ni några tips på hur jag kan underlätta hennes nätter? Hon får koksaltlösning för näsan men det hjälper inte mycket tycker jag... Tänkte om jag skulle ringa BVC imorgon men hon har ju ingen feber så vet egentligen inte vad hon kan göra. Usch vad det är jobbigt att se henne så förkyld...

2014-01-01
lisessa
lisessa

Caipet - Hm den där återfuktande låter intressant. Ska nog testa det nästa gång hon blir dålig, för hon accepterar inte riktigt heller dessa droppar med koksalt ;)

Nu är hon inre lika täppt längre, nu sover hon konstant och har endast slemhostan vi får jobba lite mer på, så på bättringsvägen är hon :)

2014-01-03
lisessa
lisessa

Nässugen använde vi flitigt när vår lilla var förkyld o koksalt först såklart, men mer än en droppe för att lösa upp snoret ordentligt. Vi fick oxå sitta upp o hålla henne sittandes när hon sov för att underlätta för hennes andning.

2014-01-02
EmmaFloden
EmmaFloden

Hon fick nu också min huvudkudde så hon halvsitter/ligger så får vi se om det hjälper de sista timmarna här inatt. Kunde inte böka runt med böckerna mitt i natten haha ;)

2014-01-02
lisessa
lisessa

Åh tack! Ska kolla det där med koksalt tills hon nyser. Har bara tagit någon droppe åt gången annars för att inte få henne att nysa :)

2014-01-02
lisessa
lisessa

Koksalt funkar ganska bra om man ger det ofta och rätt mkt, inte farligt på något sätt. Min yngsta låg inne när han var 5v pga rs virus, han var då riktigt täpp och hade massa segt slem. Då fick jag tippset att man ska gärna spruta in koksalt tills de nyser, dels får de ut massor och det löser upp även slemmet som är längre ner i luftvägarna. Vi fick en liten spruta och en flaska med koksalt så vi kunde spruta in lite lättare och lite större mängd. Kolla på Apoteket tror de har nässkölj flaskor m koksalt för små barn nu, väldigt effektiva! Ring även Bvc om du känner att du vill få råd!

2014-01-02
emcb
emcb
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...