App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera
 

Börja prata om död?

När började ni prata lite smått om död med barnen. Mina barn säger alltid att den sover tex om en spindel har dött. Svårt att veta vad man ska säga o så. Vi fick avliva vår kanin o då sa jag att han var i himlen. O då ville dem se o träffa han. Dem förstår inte. Dem e 3.5 år.

2014-01-01
StinaC
StinaC
Barn på 3 år och 7 månader

Vi har tagit det när det kommit naturligt. Vid 3års ålder. Det är ett perfekt tillfälle att säga bör man ser en död spindel: nej vet du den sover inte, den är död nu. Den var gammal. Sedan får man ta det på barnets nivå. En bra regel är att bara svara kortfattat på barnets egna frågor och funderingar. Då ger du aldrig mer info än barnet själv är moget för. Det kommer mer frågor när barnet blir äldre. Tex varför dör man, frågade min son kring 4-5år, mitt svar blev: man dör när man är gammal, om man är med om en allvarlig olycka eller om man blir väldigt väldigt sjuk. Men oftast kan läkare kan hjälpa oss när vi blir sjuka med mediciner. Jag tycker att det är viktigt att avsluta med en positiv vändning. Tex på frågan: farfar är gammal ska han dö nu? Ja farfar är gammal men man jan bli väldigt väldigt gammal, och farfar är ju frisk så vi hoppas att farfar blir väldigt väldigt gammal!

2014-01-01
emcb
emcb

Nä dem har själva trott att dem sover eftersom dem inte vet vad död är men vi har börjat lite smått.

2014-01-01
StinaC
StinaC

Vid 2 år.. Eftersom lillebror dog.. Men hon fick ju aldrig träffa honom.. Men vi pratar om det ofta.. Hon kommet förstå mer när hon är äldre! Tycker det är viktigt faktiskt.. Art man inte gömmer döden!!

2014-01-01
Linz
Linz
Barn på 2 år och 5 månader
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...