App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera
 

Snart 4 månader och mat

Min dotter blir snart 4 månader så jag har börjat fundera lite på mat som hon kan få smaka lite av. Hon får NAN 1 H.A. Så är det någon som har ett tips på hur man ska börja? Alltså, vilket tid på dagen som är bäst för provsmakning och vilken gröt som är bäst nu i början enligt er, och om ni kanske har något annat kul tips att dela med er av? :)

2013-12-31
lisessa
lisessa

Tack för alla tips! Ska köpa hem lite gröt och så får hon lite på fingret så ser vi hur det går, då fort hennes förkylning har försvunnit :) och så hör jag lite med BVC nästa vecka när jag ändå är där ;)

2014-01-01
lisessa
lisessa

vi började vid 3,5 månad med inrådan fråm bvc att börja med 1 portion gröt kvällstid. 1portion i detta fall =2msk som nu är uppe i 1/2 dl vid 5mån. Detta för att vår son knappt behållar flytande föda. Vi har gröten sinlac då han är allergisk mot komjölksprotein. brukar mosa ner lite banan eller annan pure i för mer smak. :-) Nu äter sonen bara ersättningen nattetid och 1-2 mål mat dagtid. annars är det puréer och gröt 1 gång per dag som gäller här. Vår son böir as arg om vi äter och han inte får smaka eller äta han med.

2013-12-31
loveisjustyou
loveisjustyou

tänk på att magen kanske inte alls e redo för mat så tidigt som vid fyra månader. gå varsamt fram och är varnet inte ena inteesserad än så vänta det är ingen brådska. är barnet med ocj vill smaka låt han/hon smaka ytterst lite. testa strukturer och smaker sen börjar man sakta med smakportioner..

2013-12-31
osisen
osisen

Jag har väntat tills mina barn visat intresse för mat. När de sitter med vid matbordet och följer min gaffel ifrån tallriken till min mun :) Jag har gjort smakportioner av kokt morot, kokt potatis eller kokt palsternacka som jag mixar tillsammans med lite rapsolja. Jag har gett en smak i ca 5-7dagar för att barnet ska vänja sig vid smaken. Gav ca 1msk som mest/dag. Jag testade när barnet var piggt och verkade intresserad. Inte när hen är super hungrig. Lycka till! Tänk på att det ska vara roligt och kladdigt att äta när man är nybörjare ;)

2013-12-31
emcb
emcb
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...