App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av cookies.
Läs mer här.

 

Amma tvillingar ???

Jag har en fråga till tvilling mammor är det svårt att amma två sam tider hur ska man göra när man har tvillingar ??jag vänta på mina två pojkar just nu de kommer snart har gått på amning kurs men är fortfarnder rädd det är mina första barn o jag är ung så är orolig ??

2013-12-28
Arisamagnusson
Arisamagnusson

Mitt tips för att inte stressa ihjäl sig som första gångsförälder till tvillingar är att både amma och ge ersättning på flaska, så kan din kille hjälpa till också. Jag ammade delvis i 2 mån men tyckte det var för stressigt så nu ger jag bara ersättning. Gör det som passar dig bäst och försök att inte känna press på att du måste helamma.

2014-02-13
Caroline
Caroline

Jag är själv tvilling och mina mamma ammade mig och min bror i 4 mån vi brukade äta samtidigt men jag brukade alltid gå äta upp på hans sida oxå då han inte ville ha så mycket min mamma pallade upp kuddar under armarna och la huvudena emot varandra

2013-12-29
Idussen
Idussen

Jag försökte men fick det inte att fungera. Hade lite mjölk i början. Försökte pumpa men det blev aldrig bra. Kämpade på i cirka 10 veckor med två stressade bebisar och en stressad mamma som resultat. Efter att jag helt gick över till ersättning och flaska har både jag och barnen varit nöjda och glada. Visst är det värt att försöka men går det inte så går det inte. Stressa inte över det då blir barnen också stressade. Jag fick inte alls till dubbelamningen. Mina tjejer är 4 månader nu och de har helt olika mat- och sovrytm och äter även olika mycket

2013-12-28
mamma_vaa
mamma_vaa

Tack för att ni svara detta frågan

2013-12-28
Arisamagnusson
Arisamagnusson

En på öppna förskolan helamma sina tvillingar. En i taget och barnet hade ett eget bröst. Pojken fick höger och tjejen vänster, blev lättare för henne att se till att båda brösten ammades så. Vet en del som delammat tvillingarna, varannan måltid bröst och varannan flaska. Ibland för att de velat äta samtidigt och de inte fått till dubbelamning och en del för att kroppen inte orkade med att mätta två barn på en gång. Testa dig fram.

2013-12-28
jika686
jika686

Det är inte lätt. Mina ena tvilling vägrade och det gjorde allt svårare. Så jag bestämde mig för att mata på flaska. Mina är födda 37+1.

2013-12-28
Emilie7
Emilie7
Gravid i vecka 34

En på vardera bröst? Så gjorde min brors fru bör de fick tvillingar.

2013-12-28
Plumpan
Plumpan
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...