App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera
 

Ni som gav flaska direkt efter förlossningen...

Hur blev nu bemötta av bm och sköterskor? Var det någon som ifrågasatte ert val att inte amma?

2013-12-27
emcb
emcb

Jag var en av dom som visste innan. Dom frågade lite fint om jag ville amma under förlossningen och jag sa nej. Detta var precis innan jag skulle akutsnittas. Så när jag vaknade fick jag en tablett för att få bort mjölken. Vad jag irriterade mig på var att efter på bb så frågade dom helatiden hur det går med amning. Fick broschyrer om amning. Och jag sa helatiden jag ammar inte. Då fick jag ingen hjälp liksom. Utan fick fråga ist. Typ dom säger att lägg honomvi bröstet om han är ledsen. Okej. Betyder det om jag inte ammar att jag kan ge honom flaskan då om han är snuttig. Nejder var inget direkt tjat att jag borde amma. Men ist kände jag mig utstött och fick ingen hjälp med flaskmatning.

2014-01-04
Mizzstoltz
Mizzstoltz

Jag sa till redan på Mvc att jag inte vill amma så då sa min barnmorska åt mig att skriva det i häftet som man lämnar på förlossningen där det står önskemål eller vad det nu står. På förlossningen fick jag sen ett piller som gjorde att jag inte fick någon mjölk och kunde amma så på den vägen är det.

2013-12-29
Mikkiz
Mikkiz

Jag var mest ute efter er som redan innan fl visste att ni inte skulle amma. Av olika anledningar som tex medicinskt eller att man inte ville. Att man kan få ersättning på bb vet jag men jag vill veta hur det går till på fl om man inte tänker amma. Det skrivs ju upp i journalen hos Mvc så det ska ju bm på fl veta. Blir man ändå ifrågasatt eller får man bara flaskan direkt?

2013-12-29
emcb
emcb

Nej mat ska ju finnas där, kan ju vara många olika anledningar till att inte kunna amma och ibland måste barnet få mat bla för att undvika lågt blodsocker. Det som är läskigt är ju att när de har lågt blodsocker blir de slöa och så blir det en dålig spiral. Hemskt att barn ska behöva svälta i onödan. Vi låg ju på en avd som är till för de som behöver mer vård och ändå fick jag försöka klara mig själv. Men de har ju mycket att göra, men vem är avd till för? Jag kan förstå att det var jobbigt att ta hand om oss. Att få in en som jag behov av mycket vård och hjälp

2013-12-29
dodge41
dodge41

Usch vad hemskt, dodge41!

Kom att tänka på BB-vistelsen med första barnet. Hon skrek ju förtvivlat andra dygnet för mjölken hade inte runnit till, och jag bad dem faktiskt om ersättning den natten, och de sa att det inte fanns, att det är meningen att barnet ska svälta och suga igång produktionen. Men sen vid läkarundersökningen hade hon tappat för mycket i vikt, så då sprang de plötsligt efter ersättning och skulle tillmata. Tycker att de kunde varit lite mer pedagogiska. Men om man väljer att flaskmata kanske man måste ha med sig maten själv?

2013-12-28
ChildofJune
ChildofJune

Min son fick ingen ersättning på bb trots att jag hade svåra komplikationer efter förlossningen.
Jag kunde inte klara mig själv och sonen brydde de sig inte om. De tog prover på honom 1, 5 dygn efter förlossningen och han hade lågt blodsocker och var slö.då gick de och hämtade ersättning. Jag kom inte upp ur sängen pga jag var så sjuk efter förlossningen, men vi fick aldrig hjälp med ersättningen. Jag fick be personalen om att lägga honom hos mig och jag försökte amma på egen hand, kom inte så mycket för sonen hade lågt blodsocker hela tiden där och sedan fick han gulsot. Hemma kämpade jag på med amningen ett tag och koppmatade med ersättning ett par veckor och sedan blev det bara ersättning. Vi låg på Danderyds bb.Fattar inte men de måste glömt oss, man måste nog vara pigg och kry även på sjukhus. Tycker bara så synd om sonen!

2013-12-28
dodge41
dodge41

Jag blev bemött jätte bra, inga som helst problem. Dom ifrågasatte det aldrig. Jag fick även massa med hjälp dom första dygnen. Samma natt som tösen kommit ut så hjälpte dom mig på natten, dom gjorde i ordning ersättning och kom in och gav tösen det utan att ens väcka mig, bara för att jag skulle få sova. Fram tills dagen då vi skulle åka hem så hjälpte dom mig att göra i ordning ersättning och kom in med det när jag ringde på klockan. Kände mig lite bortskämd men var otroligt tacksam för det :). Detta var på BB i Västervik.

2013-12-28
Mikkiz
Mikkiz

Mina visste från början att möjligheten att jag inte kunde amma pågrund av min bröstförminskning.. Dom sa ingenting vilket dom inte har rätt till med. Min dotter klarade sig lila bra med flaskan och ersättning ☺

2013-12-27
babybo
babybo

Nä dom stöttade! Det var mest släktingar på sambons sida som hade sina åsikter om det, annars fick vi bara stöttning!

2013-12-27
jessicamalin
jessicamalin

Vi försökte där och hemma men amningen funkade inte. På bvc tyckte de att mitt beslut om ersättning var bra. Sonen hade inte tillräcklig viktuppgång och jag var helt slut. De trodde att det berodde på vår traumatiska förlossning och det tog lång tid för mig att återhämta mig. 77tim tog förlossningen totalt. Komplikationer som infektion, stor blodförlust och ett söndrigt underliv blev det inte lätt. På återbesöket hos bm, blev jag däremot ifrågasatt, trots att hon läst min journal och konstaterat "vilken pärs"

2013-12-27
dodge41
dodge41

Jag valde att släppa ambitionen att amma när vi låg inne på neo. Hade försökt pumpa igång produktionen, la till vid varje matning dygnet runt sen när hon orkade, hon fick mat via sond. När hon blev mer sugvillig gav de mindre mängd i sonden. Hennes näringsbehov blev snabbt större än vad brösten hann med att producera, och efter att nästan ha förlorat henne i början - ja, jag tänkte verkligen inte tillåta att hon skrek hysteriskt av hunger för att min kropp inte hann med. Så jag bad helt enkelt bara om en flaska ersättning, vilket jag fick utan minsta ifrågasättande. Det enda var en uppmaning att ta hand om mig själv så att jag inte skulle få mjölkstockning, eftersom det ändå kommit igång en aning.

BVC-sköterskan var dock en annan historia... men är det något jag lärde mig med första barnet så är det att inte lyssna på dem :P

2013-12-27
ChildofJune
ChildofJune

nu=ni

2013-12-27
emcb
emcb
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...