App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera
 

snart 7 månader mat

Sonen snart 7 månader vill helst bara ha ersättning. Ibland äter han en portion gröt till frukost. Sedan vill vi gärna att han äter burk mat el hemlagat till lunch. Oftast får vi inte i så mycket som han borde behöva, fruktbägare går bra. När han inte vill ha mer brukar det gå i mycket ersättning. Vi har provat att ge lunch senare men är då inte på humör alls. Känns inte bra att han lever på ersättning. Välling har vi provat men han gillade inte den nya nappen med större hål, den gamla hade för små. Nu tycker vi alla att det är jobbigt vid matbordet

2013-12-25
dodge41
dodge41

Vår son är 7 månader och äter också mest ersättning. Han har haft väldigt lite intresse för att äta mat eller att plocka i sig själv hittills. Men vi stressar inte. Det kommer när det kommer. Vi erbjuder lite gröt, puré och små små minibitar (som typ inte går att sätta i halsen) emellanåt och ibland äter han och ibland är han inte intresserad. Han sitter med vid matbordet när vi äter och leker med någon leksak om han inte vill äta ngt. Som sagt ingen stress. Mat innan 1 års ålder är bara på kul.

2013-12-27
Hnoss
Hnoss

Jag är rädd att han sätter i halsen, därför inga bitar. Han har en egen sked när vi äter och kladdigt blir det

2013-12-26
dodge41
dodge41

Får han prova att äta själv? Min son hade en sån period när han var ca 8 månader och han fick börja äta själv. (Trots min kladdfobi ;) ) Och det blev bättre! Han fick små bitar av grönsaker, pasta, skinka, ja vad vi nu åt och fick sitta och plocka o mumsa själv. Det uppskattades här iaf och han började äta bra igen! :)

2013-12-25
jessicamalin
jessicamalin
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...