App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera
 

Tomtedilemma

Hur gör ni som brukar få besök av tomten? Vem är tomte i er familj, gör ni som man hört och läst om, att pappa eller vem det nu är går ut för att "köpa tidningen"? Och julklapparna... Har tomten med sig alla paket? Ligger det paket under granen redan? Delar tomten ut klapparna som möjligen redan ligger under granen? Hur gör ni med tomtetraditionerna?? :)

2013-12-20
Bursjoeoe
Bursjoeoe

här blir det ingen tomte. Jag var det ett år men grabben va skeptisk. Det kom en tomte till dagis igår å dottern har gråtit förtvivlat så nej det funkar inte. Vill absolut att jul ska vara någon skräckupplevelse. tomten kommer på natten till oss och lämnat något i julstrumpan. Det får duga för mina barn.

2013-12-21
osisen
osisen

Jag e en av dom som sällan haft tomte, inget jag lidit för men många ha tyckt synd om mig. Så vi hade alla klapparna under granen å oftast va det mamma som delade ut dom. När jag vart större å kunde läsa bra va det ofta jag som tog på mig tomteluvan å läste upp å delade ut klapparna, om vi inte firade hos min mammas exmans släkt, då va det ofta farfarn som smet ut lite smidigt ( barnen va så van att han satt å kollade text tv hela tiden så dom undrade sällan vart han tog vägen 😉). En gång när jag va typ fem kom en god vän till oss å va tomte nån dag innan julafton, men jag som skeptiker avslöjade henne, tomten luktade som tant (brukade kalla henne det) å hade ju likadana skor som henne!! (miss från henne, hehe). Dessutom hittade jag masken sen när tomten gått å tant kom 😉 Får se hur vi gör med tomte åt dottern, i år blir det ingen då hon är så liten å nog ändå inte fattar nåt av tomten eller ej. Men kanske längre fram, hennes gudfar ha ju anmält sig mer eller mindre så vi få se 😉

2013-12-21
ica_86
ica_86

Här kommer tomten med julklappar natten till julafton, han lägger en hög under granen och varsitt paket i barnens julstrumpor som de har på sina rumsdörrar. När de vaknar får de öppna paketet i strumpan. Efter Kalle ankas jul knackar tomten på dörren, har varit pappa i huset eller en annan manlig släkting som smitit ut. Han har med sig några klappar, oftast de som barnen önskar sig mest. När tomten gått öppnar vi de som ligger under granen. De som kommer till oss på julafton har också med sig klappar, de brukar säga att tomten har varit hos dom på natten också och lämnar klappar. I år funderar vi dock på att låta någon vän eller granne vara tomte.

2013-12-20
emcb

Åh tack för alla svar! Vi har inte haft tomte sen var jag tre tror jag, enda minnet jag har från det är ett foto där jag sitter tjutandes i tomtens knä haha! Redan i oktober började vår son prata om julen och tomten så då bestämde vi oss för att tomten ska få hälsa på här i år ;)

2013-12-20
Bursjoeoe
Bursjoeoe

Tomten kommer med en säck julklappar från tomten, en var till barnen. Den som ska vara tomte försvinner diskret, gör ingen stor deal av det. Frågar någon är personen på toa eller nere i lagårn och hämtar sylt typ.

2013-12-20
burtonmamma
burtonmamma

Tomten kommer med en säck klappar och resten ligger under granen sen delar tomten ut alla paket

2013-12-20
Idussen
Idussen

En granne eller arbetskamrat kommer med 1-2 paket till varje barn. Dessa paket är inslagna med annat papper än det som vi använder till övriga. Adresslappen säger 'god jul X önskar tomten'. Resten av klapparna kommer från mamma & pappa och finns under granen. Annars skulle barnen undra varför de inte får något av sina föräldrar.

2013-12-20
solskensmamman
solskensmamman
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...