App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera
 

Mobbning

Jag är en av dom Som blivit utsatt för vuxen mobbning. När jag och min gubbe väntade våran dotter fick jag sparken från mitt dåvarande jobb, vi var båda förtvivlade, frågor som " hur ska vi försörja Vårat barn" vem vill anställa en gravid" osv kom självklart upp. Dock hade jag Endel kontakter och vips så hade jag vikariat på ett underbart ställe. Lyckan var fullständig! Vi skulle få vårt efterlängtade barn jag var anställt på ett underbart jobb och vi skulle flytta! Sedan började mardrömmen, terrorn. En kvinna på mitt jobb slutade hälsa på mig, varje gång jag sa något himlade hon synligt med ögonen, gav mig skulden för saker som " blev fel" på jobbet. Kunde komma och säga att " du har givit x förmycket medicin" du har inte signerat för den patienten. Allt lögn givetvis. Bara för att psyka mig" jag ska berätta för chefen att du gjort det och det" listan kan göras oändlig! Om jag berättade för min chef? Nej. Varför? Jag vet inte, rädd? Jag blev sjukskriven pga stress och förvärkar. Under dom första månaderna som mammaledig tog jag kontakt med min chef. Han sa att man inte ska bli behandlad så och att jag ska säga till om det händer igen och att han gärna ville att jag skulle fortsätta jobba hos dom osv. Jag har en annan kollega som även han vittnat om hur den här personen beter sig. En annan kollega som byt jobb en annan som har lika ont i magen som mig..jag börjar Jobba igen om 54 dagar och 11 timmar. Jag är en försiktig tjej som inte vill trampa någon på tårna, jag vill att alla ska må bra och respektera varann om vi bara hjälptes åt och tog hand om varann skulle det vara så mycket trevligare i vardagen. Eller kommer jag behöva bli känslokall, sluta bry mig bara se efter mig själv för att kunna vara kvar?

2013-12-19
Jane_89
Jane_89

Jag kan ignorera på hoppen ( kanske) men vi jobbar i team så hamnar jag med henne är det svårt att undvika henne, jag vet inte riktigt om jag har rätt att ställs några krav då mitt vikariat gick ut och jag är tillbaka som timmis.. Vi får se. Tack för svaren.

2013-12-20
Jane_89
Jane_89

Fast vadå lösa det själv, va e det för chef?! Det är ju upp till han å se till att alla mår bra på arbetsplatsen. E ni flera som upplevt denna behandling av samma person kanske ni kan gå ihop å prata med chefen, för verkar ju inte funka att ta det direkt med kollegan. Personen måste få hjälp för låter inte som den mår bra, inget som gör dennas behandling av dig mer ok, men personen måste få klart för sig att så kan man inte bete sig å mår den dåligt över nåt få hjälp att söka hjälp. Hoppas din situation löser sig för detta e inget man ska behöva stå ut med på sin arbetsplats oavsett man e barn eller vuxen. Vet vilka spår mobbing sätter, själv mobbades jag hela högstadiet å önskar ingen det helvetet. Stå på dig mot chefen, gå ihop med andra kollegor å kräv att nåt görs.

2013-12-19
ica_86
ica_86

Mumtotow visst måste jag det! Håller verkligen med, dock är det svårt att " bara göra det" när man är mitt i all oro och ångest. Jag har pratat med min chef och han vill inte gärna " välja" sida och är konflikträdd och menar att man ska inte bli illa behandlad på sitt jobb, samtidigt kan man inte älska alla och man får lösa det själva, dentypavchef. Jag har sagt i från till henne många gånger men det fäster lixom inte. Och hon har alltid svar på tal. Usch vad hemskt för dig Cecilia 330. Chefen ska ju vara den trygga punkten på jobbet, skönt att det löste sig för dig. Jag har börja kolla lite jobb men det är svårt när jag faktiskt tycker om det jag har,förutom " mobbaren" när jag är på andra avdelningar så är det med ett leende på läpparna :) Paola2 tack för din förståelse! jag får gå dit och kolla läget, en kollega berättade att jag var utsatt för att jag var gravid, denne person hade tydligen själv försökt bli gravid länge... Men att bossa runt en höggravid tjej hälften ens egen storlek och bete sig så sjukt jäkla illa som hon gjort måste det vara något riktigt riktigt fel i huvudet. En annan av hennes "grejer" att göra var att plasera mig på dom tyngsta "jobbigaste" patienterna. Jag vet att graviditet inte är en sjukdom men lite empati kan man vissa för någon som bär runt på ett litet liv i magen. Skulle fan aldrig falla mig in att göra så mot henne om hon var gravid trots min behandling.

2013-12-19
Jane_89
Jane_89

Jag blev mobbad på mitt gamla jobb, av min chef!! Jag mådde riktigt dåligt.det slutade med att jag grät mig själv till söms, tog ut min aggression på min sambo, ville inte åka till jobbet m.m. Till sist så började jag söka andra jobb, fick ett nytt jobb efter nästan ett år! Sa upp mig och gick vidare! Men jag har kört mig att stå med båda fötterna på jorden, om det är någon som är elak eller säger skyller något på mig som jag vet att jag inte har gjort så säger jag ifrån. Vissa av mina kollegor tycker säkert att jag är en bitch😕 men det är inte meningen att man ska må så dåligt på sitt jobb så att man blir sjukskriven! Efter ett år på det nya jobbet så blev jag gravid. Nu är jag hemma med min underbara dotter och njuter av tiden. Samtidigt så vill jag tillbaka till jobbet. Så säg ifrån! Det är inte ok för din kollega att få andra att må så dåligt! Skit i vad hon tycker om dig, du måste trivas på jobbet!! Lycka till😊

2013-12-19
Cecilia330
Cecilia330
Barn på 3 år och 2 månader
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...