App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera
 

Ändra sovrutiner för en 2.5 åring

Hej. Hur ska vi göra? Just nu byter vi om till pyjamas, läser bok och dricker välling sen går antingen jag eller pappa in och nattar (Vi har varannan dag) Och vi har suttit bredvid henne tills hon somnat ända sen hon började sova i eget rum. Nu är det så att jag börjar fundera om vi ska försöka få henne att somna själv? att vi går in och säger godnatt, sen går vi ut. Men hur ska vi gå tillväga?  Hon kommer garanterat bli ledsen och är det värt det? Är det bra för dem att somna själv? Tacksam för all hjälp!

2013-12-19
Sandra550
Sandra550

det var jätte intressant att läsa.

Tänkte testa det de sa om att sitta utanför och gå in var 5 min, utan att lyfta upp barnet elller lägga det ner, men man känner sig så elak när de gråter. Som hon garanterat kommer att göra..
Vet så klart att de ej tar någon skada, men ändå så jobbigt.

Hon är lätt vid nattningarna, men ibland kan man sitta där inne hur länge som helst, för att hon ska göra någon ritual eller pilla på fötterna osv.
Och i April vår vi ett litet knyte till och då är inte chansen lika stor att man kan sitta där inne i 40 min för att hon ska somna.

Det stod även att om de somnar själv på kvällen så har det lättare att somna om själv efter att de vaknar till på natten. Istället för att jag ska springa fram och tillbaka :P

2013-12-19
Sandra550
Sandra550

Tack!

Ska läsa igenom det :)

2013-12-19
Sandra550
Sandra550
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...