App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera
 

Vilka krav kan en chef ställa när man måste vabba?

Kan en chef ställa kravet att min man ska vabba istället för mig? Får chefen ifrågasätta varför jag måste vabba? Tex är barnet verkligen fortfarande sjuk? Kan chefen säga, du får inte vabba för vi kan inte lösa det om du vabbar, du måste komma... Tacksam för svar!

2013-12-18
emcb
emcb

Nej det får chefen verkligen inte säga! Ring facket och berätta det hela, då hjälper du både dig själv och andra mammor!

2013-12-22
Tfarcher
Tfarcher

Tack, skönt att höra att jag har rätt och att min chef är ute och cyklar!

2013-12-21
emcb
emcb

Min man har haft väldiga bekymmer med detta på sitt jobb. Då han har fast tjänst och jag varit anställd på vikariat så har han naturligtvis tagit vabben. Och i en period var vår dotter sjuk ofta. Han fick suckar i telefonen när han ringde, fick höra "Nu igen?!", "Vad är det den HÄR gången då?". Han fick även höra att det bara var han bland alla kollegor med småbarn som vabbade så mycket, med mera. Och han pratade med facket som sa att chefen inte har ett smack med saken att göra och inte har det minsta rätt att ifrågasätta öht.

2013-12-21
ChildofJune
ChildofJune

Busan: TACK! Blir tårögd! Ska gå in och läsa och skriva ut. Kommer även gå till facket. Blev så kränkt och ledsen. Tack igen!!!

2013-12-19
emcb
emcb

Fler med problem med chefen/ arbetskompisar, vid vabb?

2013-12-18
emcb
emcb

Synd att min chef inte vet om det. Blev en väldans liv när jag skulle anmäla vab... Känns så tråkigt!

2013-12-18
emcb
emcb
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...